Seniorkollo

Äldre dam med kikare

Sommaren 2023 planerar vi för att återigen ha Sundbybergs stads seniorkollo på Sätra Brunn Hälsobrunn, en naturnära anläggning mellan Västerås och Sala.

Seniorkollo är öppet för dig som bor i Sundbyberg och är 65 år eller äldre. Seniorkollo arrangeras av Sundbybergs stad i samarbete med pensionärsorganisationerna PRO och SPF.

När?

Seniorkollo 2023 hålls under två perioder:

  • 26 juni–2 juli
  • 3–9juli

Intresseanmälan är öppen mellan 1 mars till 14 april.

Var?

Seniorkollo hålls på Sätra Brunn utanför Sala, där det finns en hälsobrunn och gemensam tillgång till bland annat gym, varmvattenbassäng och dansbana.

Vad?

Våra kolloledare ordnar allt ifrån promenader och gympapass till trivselkvällar och allsång. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. Det finns också gott om tid för vila och umgänge.

Vem?

Du som är 65 år eller äldre och bor i Sundbyberg. Du behöver klara av din personliga omvårdnad och själv kunna förflytta dig på området vid Sätra Brunn. Området är inte helt tillgänglighetsanpassat, men rollator är inget hinder.

Pris?

Kostnaden är 2834 kronor per person.
I priset ingår helpension, boende i enkelrum och bussresa. Dubbelrum finns för er som vill bo tillsammans. Med helpension avses frukost, lunch, middag och två mellanmål/fika.

Åtgärder med anledning av covid-19

Hela vistelsen kommer anpassas efter rådande situation för att göra tiden på seniorkollot så trygg som möjligt för de som deltar.

Vill du veta mer?

Om du har fler frågor kan du höra av dig till Träffpunkten Hallonbergen under ordinarie telefontid. Du kan också mejla oss. Se våra uppgifter under rubrikerna Öppettider och Kontakt.

Gör en intresseanmälan till seniorkollo 2023

Gör din intresseanmälan via vårt anmälningsformulär nedan senast den 14 april. Du kan även göra en intresseanmälan genom att lämna in en blankett på någon av träffpunkterna eller skicka den per post till träffpunkten Hallonbergen, märk då kuvertet med "Seniorkollo".

Obs! Skicka inte känsliga personuppgifter via formuläret. Vi ringer upp alla som anmält intresse och då har du möjlighet att berätta mer om din hälsa och andra önskemål.

Hantering av personuppgifter

Träffpunkterna i Sundbybergs stad samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna administrera deltagandet på seniorkollo. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad, samt representanter från våra samarbetspartner PRO och SPF. Vi sparar dina uppgifter tills dess att seniorkollo och eventuella återträffar har hållits, sedan raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret, senast 2023-12-31.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar personuppgifter

Inslag från TV4:s Nyhetsmorgon 2019

Se inslaget där en av deltagarna berättar om varför hon återvänder till seniorkollot varje år Länk till annan webbplats.

Se när deltagarna har vattengympa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Janne som medverkar i den första intervjun finns tyvärr inte längre med oss, men anhöriga har gett sitt medgivande till att vi fortsätter visa klippet eftersom både Janne och hans fru uppskattade kollovistelsen så mycket.

Radioinslag från seniorkollo 2019

Sätra Brunn

Sätra Brunn är en av Sveriges äldsta kurorter och ett eget litet samhälle med över 100 hus och flera parker. Orten är belägen mellan Sala och Västerås, resan tar cirka 1,5–2 timmar från Sundbyberg. Alldeles in på knuten finns orörd natur med rikt fågel- och djurliv.

Boende i Skogsgården på Sätra Brunn

Skogsgården är ett mysigt boende inrett i sekelskiftesstil och består av tre byggnader. Det finns hiss till varje plan samt trådlöst internet.

Sovrum

I varje rum finns dusch, wc, handduk, hårfön, tv, stol/fåtölj och skrivbord. Det finns möjlighet att bo i dubbelrum.

Sällskapsrum

I varje hus finns ett sällskapsrum med fåtöljer, diskbänk, vattenkokare, micro, strykjärn och strykbräda.

Mat ska lagas med hjärtat

Restaurangen är KRAV-märkt. Maten serveras på bottenvåningen i Skogsgårdens huvudbyggnad.

Här kan du se bilder från tidigare kollon.

Seniorer på seniorkollo
Seniorer i matsal
Senior dansar
Senior spelar kort
Senast uppdaterad 28 februari 2023