Seniorkollo

Sommaren 2021 planerar vi för att återigen ha Sundbybergs stads seniorkollo på Sätra Brunn Hälsobrunn, en naturnära anläggning mellan Västerås och Sala.

Seniorkollo är öppet för dig som bor i Sundbyberg och är 65 år eller äldre. I år behöver du som deltar också vara vaccinerad mot covid-19. 

Se vårt digitala informationsmöte inför seniorkollo

Filmen har textning som du kan sätta på och stänga av (tryck på den streckade symbolen nere i högerkanten när filmen är igång).

Seniorkollo arrangeras av Sundbybergs stad i samarbete med pensionärsorganisationerna PRO och SPF.

När?

Seniorkollo hålls i år under senare delen av sommaren. Vi tar emot en grupp deltagare per vecka. Endast en period per person kan bokas.

I år erbjuder vi tre kolloperioder för att ge fler möjlighet att delta, eftersom seniorkollo 2020 ställdes in.

Period 1: fredag 13 augusti till torsdag 19 augusti.

Period 2: fredag 20 augusti till torsdag 26 augusti.

Period 3: måndag 13 september till söndag 19 september.

Årets seniorkollo hålls senare än vanligt för att alla deltagare ska hinna vaccinera sig mot covid-19.

Var?

Seniorkollo hålls på Sätra Brunn utanför Sala, där det finns en hälsobrunn och gemensam tillgång till bland annat gym, varmvattenbassäng och dansbana.

Vad?

Våra kolloledare ordnar allt ifrån promenader till trivselkvällar och allsång. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. Det finns också gott om tid för vila och umgänge.

Vem?

Du som är 65 år eller äldre och bor i Sundbyberg. Du behöver klara av din personliga omvårdnad och själv kunna förflytta dig på området vid Sätra Brunn. Området är inte helt tillgänglighetsanpassat, men rollator är inget hinder.

Åtgärder med anledning av covid-19

Vaccination krävs

Vaccinationerna mot covid-19 är en förutsättning för att vi ska kunna ha seniorkollo. Du som deltar måste kunna visa upp intyg på genomförd vaccination. Be din vårdcentral om ett sådant intyg.

Myndigheternas rekommendationer avgör om kollo kan hållas

Hela vistelsen kommer anpassas efter rådande situation för att göra tiden på seniorkollot så trygg som möjligt för de som deltar.

Vi följer aktuella rekommendationer från myndigheterna. Om förutsättningarna ändras, till exempel genom restriktioner i hur stora grupper som får mötas, kan seniorkollo 2021 behöva ställas in.

Pris?

Kostnaden för seniorkollo är 2600 kronor. I priset ingår helpension, boende i enkelrum och bussresa. Dubbelrum finns för er som vill bo tillsammans. Med helpension avses frukost, lunch, middag och två mellanmål.

Vill du veta mer?

Om du har fler frågor kan du höra av dig till Träffpunkten Hallonbergen under ordinarie telefontid. Du kan också mejla oss. Se våra uppgifter under rubrikerna Öppettider och Kontakt.

Inslag från TV4:s Nyhetsmorgon 2019

Se inslaget där en av deltagarna berättar om varför hon återvänder till seniorkollot varje år Länk till annan webbplats.

Se när deltagarna har vattengympa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Janne som medverkar i den första intervjun finns tyvärr inte längre med oss, men anhöriga har gett sitt medgivande till att vi fortsätter visa klippet eftersom både Janne och hans fru uppskattade kollovistelsen så mycket.

Intresseanmälan

Intresseanmälan till seniorkollo 2021 har stängt. Vi kommer nu att gå igenom alla ansökningar och höra av oss till alla som har ansökt med besked.

Bilder från seniorkollo på Sätra Brunn 2018

Radioinslag från seniorkollo 2019

Sätra Brunn

Sätra Brunn är en av Sveriges äldsta kurorter och ett eget litet samhälle med över 100 hus och flera parker. Orten är belägen mellan Sala och Västerås, resan tar cirka 1,5–2 timmar från Sundbyberg. Alldeles in på knuten finns orörd natur med rikt fågel- och djurliv.

Boende i Skogsgården på Sätra Brunn

Skogsgården är ett mysigt boende inrett i sekelskiftesstil och består av tre byggnader. Det finns hiss till varje plan samt trådlöst internet.

Sovrum

I varje rum finns dusch, wc, handduk, morgonrock, hårfön, tv, stol/fåtölj och skrivbord. Det finns möjlighet att bo i dubbelrum.

Sällskapsrum

I varje hus finns ett sällskapsrum med fåtöljer, diskbänk, vattenkokare, micro, strykjärn och strykbräda.

Mat ska lagas med hjärtat

Restaurangen är KRAV-märkt. Maten serveras på bottenvåningen i Skogsgårdens huvudbyggnad.

Senast uppdaterad 1 juni 2021