Seniorkollo

Äldre dam med kikare

Seniorkollo är för dig som bor i Sundbyberg och är 66 år eller äldre. Vi erbjuder olika aktiviteter så som gym, bad, dans, vattengympa, allsång och trivselkvällar. Du väljer själv vad du vill göra.

Seniorkollo hålls på Sätra Brunn Hälsobrunn, en naturnära anläggning mellan Västerås och Sala. Seniorkollo arrangeras av Sundbybergs stad i samarbete med PRO och SPF. Intresseanmälan är öppen från den 4 mars till och med den 20 mars.

Seniorkollo 2024

Datum och plats

Seniorkollo 2024 hålls under två perioder:

  • 10–16 juni
  • 1–7 juli

Seniorkollo hålls på Sätra Brunn utanför Sala, där det finns en hälsobrunn och gemensam tillgång till bland annat gym, varmvattenbassäng och dansbana.

Aktiviteter

Våra kolloledare ordnar allt ifrån promenader och gympapass till trivselkvällar och allsång. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. Det finns också gott om tid för vila och umgänge.

Målgrupp för seniorkollo

Du som är 66 år eller äldre och bor i Sundbyberg. Du behöver klara av din personliga omvårdnad och själv kunna förflytta dig på området vid Sätra Brunn. Området är inte helt tillgänglighetsanpassat, men rollator är inget hinder.

Kostnad

Kostnaden är 2834 kronor per person. I priset ingår helpension, boende i enkelrum och bussresa. Dubbelrum finns för er som vill bo tillsammans. Med helpension avses frukost, lunch, middag och två mellanmål/fika.

Du som blir antagen till seniokollo kommer få hem en avi från Sundbybergs stad.

Åtgärder med anledning av covid-19

Hela vistelsen kommer anpassas efter rådande situation för att göra tiden på seniorkollot så trygg som möjligt för de som deltar.

Om Sätra Brunn

Sätra Brunn är en av Sveriges äldsta kurorter och ett eget litet samhälle med över 100 hus och flera parker. Orten är belägen mellan Sala och Västerås, resan tar cirka 1,5–2 timmar från Sundbyberg. Alldeles in på knuten finns orörd natur med rikt fågel- och djurliv.

Boende i Skogsgården på Sätra Brunn

Skogsgården är ett mysigt boende inrett i sekelskiftesstil och består av tre byggnader. Det finns hiss till varje plan samt trådlöst internet.

Sovrum

I varje rum finns dusch, wc, handduk, hårfön, tv, stol/fåtölj och skrivbord. Det finns möjlighet att bo i dubbelrum.

Sällskapsrum

I varje hus finns ett sällskapsrum med fåtöljer, diskbänk, vattenkokare, micro, strykjärn och strykbräda.

Mat ska lagas med hjärtat

Restaurangen är KRAV-märkt. Maten serveras på bottenvåningen i Skogsgårdens huvudbyggnad.

Seniorkollo i media

Här kan du se bilder från tidigare kollon

Seniorer på seniorkollo
Seniorer i matsal
Senior dansar
Senior spelar kort

Vill du veta mer?

Om du har fler frågor kan du höra av dig till Träffpunkten Hallonbergen under ordinarie telefontid. Du kan också mejla oss. Se våra uppgifter under rubrikerna Öppettider och Kontakt.

Intresseanmälan Seniorkollo 2024

Hantering av personuppgifter

Träffpunkterna i Sundbybergs stad samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna administrera deltagandet på seniorkollo. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad, samt representanter från våra samarbetspartner PRO och SPF. Vi sparar dina uppgifter tills dess att seniorkollo och eventuella återträffar har hållits, sedan raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret, senast 2024-12-31.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar personuppgifter

Senast uppdaterad 6 mars 2024