Vuxenutbildning

Du kan läsa på grundskolenivå, gymnasienivå eller gå en yrkesutbildning. Genom att läsa kurser vid vuxenutbildningen blir det lättare för dig att söka vidareutbildning på högskola, yrkeshögskola eller universitet. 

Om vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen erbjuder stor flexibilitet i kursutbud, studietid, studietakt och upplägg av studierna. Undervisningen är kostnadsfri. Däremot måste du själv köpa och betala för böcker och annat studiematerial.

Ansök till vuxenutbildningen

Se vilka utförare du kan välja mellan

Hitta till vuxenutbildningen

Sena ansökningar

Har du missat att göra en ansökan när sista ansökningsdag passerat, får du söka till nästa kursstart. Vi tar inte emot sena ansökningar och det finns inga reservintag.

Distansundervisning på Komvux från och med onsdag 18/3

Folkhälsomyndigheten uppmanar att all undervisning inom Komvux ska ställas om till distansundervisning för att minska smittspridningen av Covid-19.

Det innebär att du som studerar inte ska gå till din skola från och med onsdagen den 18 mars. Lärarna jobbar kvar på skolan onsdag, torsdag och fredag och förbereder inför start av distansundervisning på måndag den 23 mars. Vi kommer att ge dig mer information kring dina fortsatta studier inom kort.

CSN

Regeringen har meddelat att studerande får behålla sitt studiestöd även när skolor stänger på grund av coronaviruset.

Här hittar du mer information från CSNlänk till annan webbplats:
https://www.csn.se/om-csn/aktuellt/nyhetsflode/2020-03-17-med-anledning-av-coronaviruset.htmllänk till annan webbplats

Möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs ett år

För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen (komvux) under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2021

Läs mer om förlängningen på regeringen.selänk till annan webbplats

Du som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Om du redan studerar på den kommunala vuxenutbildningen hittar du viktig information här på webben och på skolans lärplattform Itslearning.

För dig som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Tentamen när du studerar på distans

Bor du i Sundbyberg och studerar på distans någon annanstans? Då har du möjlighet att skriva din tentamen hos Sundbybergs bibliotek.

För att få skriva tentamen på våra bibliotek måste du vara folkbokförd i Sundbyberg. Din skola måste också godkänna oss som tentamensställe. Att skriva tentamen hos oss kostar 50 kronor.

Om du vill tentera på biblioteket, hör av dig i god tid till vår studerandeansvariga Joakim Nordin. Du når honom på telefon 08-706 82 82 eller joakim.nordin@sundbyberg.se.

Senast uppdaterad 24 maj 2020