Vuxenutbildning

Du kan läsa på grundskolenivå, gymnasienivå eller gå en yrkesutbildning. Genom att läsa kurser vid vuxenutbildningen blir det lättare för dig att söka vidareutbildning på högskola, yrkeshögskola eller universitet. 

Vuxenutbildningen erbjuder stor flexibilitet i kursutbud, studietid, studietakt och upplägg av studierna. Undervisningen är kostnadsfri. Däremot måste du själv köpa och betala för böcker och annat studiematerial.

Se kursutbudetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansök till vuxenutbildningen

Se vilka utförare du kan välja mellan

Hitta till vuxenutbildningen

Du som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Om du redan studerar på den kommunala vuxenutbildningen hittar du viktig information här på webben och på skolans lärplattform Itslearning.

För dig som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Sena ansökningar

Har du missat att göra en ansökan när sista ansökningsdag passerat, får du söka till nästa kursstart. Vi tar inte emot sena ansökningar och det finns inga reservintag.

Tentamen när du studerar på distans

Bor du i Sundbyberg och studerar på distans någon annanstans? Då har du möjlighet att skriva din tentamen hos Sundbybergs bibliotek.

För att få skriva tentamen på våra bibliotek måste du vara folkbokförd i Sundbyberg. Din skola måste också godkänna oss som tentamensställe. Att skriva tentamen hos oss kostar 50 kr.

Om du vill tentera på biblioteket, hör av dig i god tid till vår studerandeansvariga Joakim Nordin. Du når honom på telefon 08-706 82 82 eller joakim.nordin@sundbyberg.se.

Senast uppdaterad 18 februari 2020