Vuxenutbildning

Du kan läsa på grundskolenivå, gymnasienivå eller gå en yrkesutbildning. Genom att läsa kurser vid vuxenutbildningen blir det lättare för dig att söka vidareutbildning på högskola, yrkeshögskola eller universitet. 

Om vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen erbjuder stor flexibilitet i kursutbud, studietid, studietakt och upplägg av studierna. Undervisningen är kostnadsfri. Däremot måste du själv köpa och betala för böcker och annat studiematerial.

Ansök till vuxenutbildningen

Se vilka utförare du kan välja mellan

Hitta till vuxenutbildningen

Vi byter studieadministrativt system 2-4 november

Vuxenutbildningen Sundbyberg kommer byta studieadministrativt system från Tieto Education till ALVIS Gotit. Då kommer vårt system ej vara tillgängligt. Vi hoppas på en smidig uppstart av det nya systemet och ber om er förståelse för eventuellt tekniska fel som kan uppstå.

Sena ansökningar

Har du missat att göra en ansökan när sista ansökningsdag passerat, får du söka till nästa kursstart. Vi tar inte emot sena ansökningar och det finns inga reservintag.

Kursstart augusti 2020

På grund av Covid-19 kommer vår undervisning bedrivas både på plats i skolan och på distans. Närmare information får du från din lärare vid introduktionstillfället som sker på plats i skolan. Din lärare kommer att skicka ett välkomstmejl med ett datum och tid för ditt introduktionstillfälle.

För att vi ska kunna garantera din plats är det viktigt att du deltar i introduktionstillfället för din kurs eller meddelar skolan om du inte kan påbörja dina studier genom att mejla till vuxenutbildningen@sundbyberg.se.

På grundläggande och gymnasiala kurser använder vi webbplattformen It`s learning.

Första gången du blir antagen till en kurs skapas ett personligt användarnamn och lösenord för dig. De skickas till den e-postadress som du angav i ansökan.

Instruktionsfilm – så loggar du in på It`s learning

https://www.youtube.com/watch?v=kSQjZrH3JVQ&feature=youtu.belänk till annan webbplats

Vi använder även Google Meet. Nedan kan du se hur du loggar in på Meet.
https://www.youtube.com/watch?v=GjLD3fhxFnY&feature=youtu.belänk till annan webbplats

Höstens schema och litteraturlista hittar du här:

https://www.sundbyberg.se/forskola-utbildning/vuxenutbildning/sundbybergs-vuxenutbildning.htmllänk till annan webbplats

CSN

Regeringen har meddelat att studerande får behålla sitt studiestöd även när skolor stänger på grund av coronaviruset.

Här hittar du mer information från CSNlänk till annan webbplats:

Möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs ett år

För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen (komvux) under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2021

Läs mer om förlängningen på regeringen.selänk till annan webbplats

Du som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Om du redan studerar på den kommunala vuxenutbildningen hittar du viktig information här på webben och på skolans lärplattform Itslearning.

För dig som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Tentamen när du studerar på distans

Bor du i Sundbyberg och studerar på distans någon annanstans? Då har du möjlighet att skriva din tentamen på Sundbybergs bibliotek.

För att få skriva tentamen på våra bibliotek måste du vara folkbokförd i Sundbyberg. Din skola måste också godkänna oss som tentamensställe. Att skriva tentamen hos oss kostar 50 kronor.

Om du vill tentera på biblioteket, hör av dig i god tid till vår ansvarige för att boka in distansstudenter till tenta på biblioteket. Ring biblioteket på 08-706 84 80 eller mejla till joakim.nordin@sundbyberg.se.

Senast uppdaterad 14 oktober 2020