Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Sundbyberg erbjuder dig ett stort utbud av utbildningar på ett flertal skolor i Stockholms län. Det finns även en kommunal skola, Sundbybergs vuxenutbildning, som ligger i Hallonbergen.

En ny karriär - det börjar på Komvux

Du kan läsa på sfi, grundskolenivå, gymnasienivå eller gå en yrkesutbildning.

Komvuxstudier kan till exempel betyda att du läser in grundskola eller gymnasium, utbildar dig till ett yrke eller läser enstaka kurser för att få behörighet att komma in på en yrkeshögskole- eller en högskoleutbildning.

Studera på Sundbybergs vuxenutbildning

Ansök till vuxenutbildningen

Se vilka utförare du kan välja mellan

Hitta till vuxenutbildningen

Sena ansökningar

Har du missat att göra en ansökan när sista ansökningsdag passerat, får du söka till nästa kursstart. Vi tar inte emot sena ansökningar och det finns inga reservintag.

Betyg

Betyg går att beställa cirka 2 veckor efter avslutad kurs. Du kan beställa genom att logga in i vårt system.

Komplettering examen/betyg

Sista kompletteringsdag för examen/betyg till högskolan är 21 juni för utbildningar som startar hösten 2022. Tänk på att vuxenutbildningen har viss handläggningstid och kontakta oss om du har frågor om dina betyg.

Mer information finns på Viktiga datum (antagning.se) Länk till annan webbplats.

Möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs till 1 juli 2025

För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen (komvux) under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2025

Läs mer om förlängningen på regeringen.se Länk till annan webbplats.

Du som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Om du redan studerar på den kommunala vuxenutbildningen hittar du viktig information här på webben och på skolans lärplattform Itslearning.

För dig som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Tentamen när du studerar på distans

Bor du i Sundbyberg och studerar på distans någon annanstans? Då har du möjlighet att skriva din tentamen på Sundbybergs bibliotek.

För att få skriva tentamen på våra bibliotek måste du vara folkbokförd i Sundbyberg. Din skola måste också godkänna oss som tentamensställe. Att skriva tentamen hos oss kostar 50 kronor.

Om du vill tentera på biblioteket, hör av dig i god tid till vår ansvarige för att boka in distansstudenter till tenta på biblioteket. Ring biblioteket på 08-706 84 80 eller mejla till joakim.nordin@sundbyberg.se.

Brukarundersökning

Sundbybergs stad ingår i storstockholms årliga studerandeenkäter för vuxenutbildning och SFI. Du kan ta del av resultaten här.

Senast uppdaterad 17 juni 2022