Vuxenutbildning

Du kan läsa på grundskolenivå, gymnasienivå eller gå en yrkesutbildning. Genom att läsa kurser vid vuxenutbildningen blir det lättare för dig att söka vidareutbildning på högskola, yrkeshögskola eller universitet. 

Om vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen erbjuder stor flexibilitet i kursutbud, studietid, studietakt och upplägg av studierna. Undervisningen är kostnadsfri. Däremot måste du själv köpa och betala för böcker och annat studiematerial.

Studera på Sundbybergs vuxenutbildning

Ansök till vuxenutbildningen

Se vilka utförare du kan välja mellan

Hitta till vuxenutbildningen

Sena ansökningar

Har du missat att göra en ansökan när sista ansökningsdag passerat, får du söka till nästa kursstart. Vi tar inte emot sena ansökningar och det finns inga reservintag.

CSN

Regeringen har meddelat att studerande får behålla sitt studiestöd även när skolor stänger på grund av coronaviruset.

Här hittar du mer information från CSN Länk till annan webbplats.:

Betyg

Du kan beställa genom att logga in i vårt system.

Möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs till 1 juli 2025

För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen (komvux) under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2025

Läs mer om förlängningen på regeringen.se Länk till annan webbplats.

Du som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Om du redan studerar på den kommunala vuxenutbildningen hittar du viktig information här på webben och på skolans lärplattform Itslearning.

För dig som studerar på Sundbybergs vuxenutbildning

Tentamen när du studerar på distans

Bor du i Sundbyberg och studerar på distans någon annanstans? Då har du möjlighet att skriva din tentamen på Sundbybergs bibliotek.

För att få skriva tentamen på våra bibliotek måste du vara folkbokförd i Sundbyberg. Din skola måste också godkänna oss som tentamensställe. Att skriva tentamen hos oss kostar 50 kronor.

Om du vill tentera på biblioteket, hör av dig i god tid till vår ansvarige för att boka in distansstudenter till tenta på biblioteket. Ring biblioteket på 08-706 84 80 eller mejla till joakim.nordin@sundbyberg.se.

Brukarundersökning

Sundbybergs stad ingår i storstockholms årliga studerandeenkäter för vuxenutbildning och SFI. Du kan ta del av resultaten här.

Senast uppdaterad 24 september 2021