Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Sundbyberg erbjuder dig ett stort utbud av utbildningar på ett flertal skolor i Stockholms län. Det finns även en kommunal skola, Sundbybergs vuxenutbildning, som ligger i centrala Sundbyberg.

  • Besöksadress: Löfströms Allé 3 i Sundbyberg (nära Willys).

Om vuxenutbildningen

Vår målgrupp är Sundbybergs kommuns vuxna medborgare, du är välkommen till oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du är under 20 år och har /har en gymnasieexamen eller ett studiebevis.

Du kan studera i olika studietakt, i klassrum dag- eller kvällstid eller på distans. Studie- och yrkesvägledningen finns som stöd för dig i din ständigt pågående karriärutveckling.

Sena ansökningar

Har du missat att göra en ansökan när sista ansökningsdag passerat, får du söka till nästa kursstart. Vi tar inte emot sena ansökningar och det finns inga reservintag.

En ny karriär - det börjar på Komvux

Du kan läsa på sfi, grundskolenivå, gymnasienivå eller gå en yrkesutbildning.

Komvuxstudier kan vara att du läser in grundskola eller gymnasium eller utbildar dig till ett yrke. Du kan också läsa enstaka kurser för att få behörighet att komma in på en yrkeshögskole- eller högskoleutbildning.

Studera på Sundbybergs vuxenutbildning

Se vilka skolor du kan välja mellan: https://sundbyberg.alvis.se/skolor Länk till annan webbplats.

Upphandling av utbildningsanordnare inom vuxenutbildning

Sundbybergs stad tillämpar auktorisation av utbildningsanordnare inom kommunal vuxenutbildning

Syftet med införandet av auktorisation är att uppnå en ökad effektivisering inom all vuxenutbildning. Det ger förbättrade valmöjligheter till eleven att genomföra sin utbildning mot yrke eller högre studier, vid behov parallellt med språk.

Att vara auktoriserad utbildningsanordnare innebär att studerande i kommunen kan välja att läsa sin utbildning hos dig. För att auktoriseras som utbildningsanordnare ska du uppfylla de auktorisationsvillkor som kommunen har beslutat om.

Ansökan för auktorisation

Välkommen att söka auktorisation hos oss i Sundbybergs stads kommunala vuxenutbildning.

Auktorisationsmodellen bygger på att de aktörer, i enskild regi eller andra kommunala utförare, som vill utföra insatser ansöker om att bli auktoriserade av Sundbybergs stad. Ansökan om auktorisation görs via Tendsign. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om utföraren uppfyller de krav som ställs i auktorisationsvillkoren, tecknas ett auktorisationsavtal och utföraren kan ta emot elever i sin verksamhet. De elever som har rätt att ta del av en insats som tillhandahålls genom auktorisationsmodellen kan själva välja vilken anordnare som ska utföra den beviljade tjänsten, bland de auktoriserade anordnarna. Det är även fritt att byta utförare.

Senast uppdaterad 22 december 2023