Ekonomiskt stöd

Sundbybergs stad arbetar på olika sätt för att ge råd och stöd i ekonomiska frågor.

Om du har problem med din ekonomi kan du få stöd av kommunens budget- och skuldrådgivare.

Om du har mycket skulder kan du få hjälp att ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. Budget- och skuldrådgivning är kostnadsfritt.

Budget- och skuldrådgivning i Sundbyberg

Om du inte klarar din försörjning efter att ha uttömt din egen ekonomi och sökt alla ersättningar kan du ha rätt till ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) från staden.

Det här behöver du göra innan du söker ekonomiskt bistånd

Om du vill söka ekonomiskt bistånd ska du först ta kontakt med Sundbybergs stads mottagning. Då får du prata med en socialsekreterare som berättar mer om hur det går till att söka bistånd och vad som krävs för att du ska ha rätt till det.

  • Telefonnummer till mottagningen: 08-706 88 00
  • Telefontider: måndag–fredag 09.00–11.30

Därefter kan du lämna in din ansökan om ekonomiskt bistånd i pappersformat i stadshusets reception eller via e-tjänsten på sundbyberg.se Länk till annan webbplats..

Ekonomisk utsatthet kan leda till utanförskap för barn och unga. Det kan till exempel vara svårare att delta i olika aktiviteter som kostar pengar. Sundbybergs stad arbetar för att utjämna livsvillkor för barn och unga, till exempel genom att erbjuda olika kostnadsfria aktiviteter.

Kostnadsfria aktiviteter för barn och unga

Synpunkter och klagomål

Sundbybergs stad har som mål att ge en bra service till dig. Om det är någonting i vår verksamhet som du har synpunkter på vill vi gärna veta det. Skicka in din synpunkt via vår e-tjänst eller i stadshusets reception.

Lämna synpunkter eller klagomål

Senast uppdaterad 11 april 2024