Press

Här finns information som främst vänder sig till dig som är journalist; pressmeddelanden, pressbilder, politiker- och nämndregister och annat.

För en sammanställning av Sundbybergs stads alla pressmeddelanden, gå till Pressrum, till höger under Relaterat innehåll eller om du använder mobiltelefon, scrolla nedåt.

• Frida Nilsson blir ny stadsdirektör i Sundbybergs stad Frida Nilsson blir Sundbybergs nya stadsdirektör. Det beslutades av kommunstyrelsen idag.
  • Arbetet med Sundbybergs nya stadskärna går in i nästa fas Den 25 juni börjar ytterligare en period för allmänhet och närmast berörda att tycka till om de nya detaljplanerna för Sundbybergs nya stadskärna. När staden sammanlänkas planeras en framtidssäkrad stadskärna med mer plats för grönska, liv och rörelse - och ännu fler sundbybergare.
  • Årets byggnad i Sundbyberg 2022 är Järvastationen, Sundbyberg 2:35 En överraskande byggnad med en oväntad gestaltning för platsen – bidraget Sundbyberg 2:35 vann sundbybergarnas omröstning med 55 procent av rösterna.
  • Utvecklingen av Rissnepromenaden - dags för invigning En trygg, öppen och tillgänglig park med möjlighet att umgås över generationsgränser. Det är vad stadens projekt har haft i sikte. Nu invigs Rissnepromenaden med pompa och ståt.
  • Sundbyberg finalist i Sveriges miljöbästa kommun 2022 För tredje året i rad placerar sig Sundbybergs stad i topp på kommunrankingen Sveriges miljöbästa kommun, som en av tio finalister.
  • Fortsatt dialog om det nya stationsområdet Förslaget till ett nytt stationsområde i centrala Sundbyberg, som staden tog fram tillsammans med AMF Fastigheter, har fått nya förutsättningar. Det tidigare förslaget, som innebär en kontorsbyggnad ovanpå den planerade överdäckningen av spårområdet, saknar de tekniska förutsättningarna för att kunna genomföras.
  • Utökat samarbete för trygghet i Sundbyberg Sundbybergs stad har ingått ett partnerskap med Stiftelsen Tryggare Sverige om platssamverkan. Syftet är att skapa ännu säkrare, tryggare och attraktivare platser där människor bor, vistas och verkar i Sundbyberg.
  • Ny projektchef för Sundbybergs nya stadskärna Sara Widås rekryteras till rollen som projektchef för stadsutvecklingsprojektet Sundbybergs nya stadskärna. Projektet omfattar den spännande utvecklingen av de centrala delarna av Sundbybergs stad som skapas när Mälarbanan flyttas under marken.
  • Sundbybergs stad avslutar samarbetet med Serneke Samarbetet avslutas i förtid genom att staden avbeställer kommande etapper av två pågående byggentreprenader i Hallonbergen. Staden tar över ansvaret för slutförandet av de viktiga anläggningsarbetena i Hallonbergen, som är förutsättningar för bostadsbyggandet och utvecklingen i stadsdelen.
  • Sundbybergs stads trygghetsarbete utvecklas och stärks med förnyat medborgarlöfte Sundbybergs stad och Polisen har enats om en ny samverkansöverenskommelse och nya medborgarlöften för 2021. Med tät samverkan utifrån en tydlig gemensam riktning kan nu det så viktiga långsiktiga och förebyggande arbetet för att öka tryggheten i staden intensifieras.
  • Årets byggnad i Sundbyberg 2021 är Spiken 11 & 12 Byggnader med intimitet och rundade hörn i en småskalig stadsmiljö – bidraget Spiken 11 och 12 blev populärast i sundbybergarnas omröstning och vann med 40 procent av rösterna.
  • Rissne får trygghetskamera Samarbetet mellan Sundbyberg stad och Polisen fortsätter. Som en av flera trygghetsskapande åtgärder har Polisen säkerställt en tillfällig trygghetskamera i Rissne centrum. Målsättningen att fler kameror ska sättas upp på permanent basis.
  • Hillevi Wahl uppmärksammas med litterär skylt i Sundbyberg På lördag den 3 oktober invigs en ny så kallad litterär skylt på Gjuteribacken i årets kulturkommun 2020, nämligen Sundbyberg. Skylten är stadens tolfte och tillägnas författaren Hillevi Wahl, som i boken ”Kärleksbarnet” skildrar sin uppväxt i ett alkoholisthem på just Gjuteribacken.
  • Sundbybergs stad toppar lista över framtidssäkra kommuner Sundbybergs stad är landets mest robusta och framtidssäkra kommun. Det visar den färska rapporten ”Regionernas kamp” från analys- och teknikkonsultföretaget WSP där kommunernas robusthet respektive sårbarhet jämförs under pågående pandemi.

• Cyklingen ökar i Sundbyberg Cyklingen i Sundbyberg ökade med 17 procent under mars-juni 2020 jämfört med samma period 2019. Det visar färsk statistik som sammanställts av siffror från de automatiska cykelräknare som finns på fem platser i staden.
Senast uppdaterad 13 juni 2022