Press

Här finns information som främst vänder sig till dig som är journalist; pressmeddelanden, pressbilder, politiker- och nämndregister och annat.

För en sammanställning av Sundbybergs stads alla pressmeddelanden, gå till Pressrum, till höger under Relaterat innehåll eller om du använder mobiltelefon, scrolla nedåt.

 • Sundbyberg i topp i ny rankning av framtidskommuner Analysföretaget Dun & Brandstreet presenterade den 23 november en rankning av framtidskommuner som visar att 22 av landets 290 kommuner har mycket goda framtidsutsikter. Sundbyberg placerar sig i topp tre i rankningen.
 • Som en del av Hallonbergslyftet har Sundbybergs stad och fastighetsägare skrivit under ett intention... Hallonbergslyftet är en långsiktig satsning från staden med målen att öka trivseln i området. Detta ska göras genom att bland annat öka sysselsättningsgraden, stärka välfärden och skapa förutsättningar för en meningsfull fritid. Ett annat viktigt mål i arbetet är omfattande satsningar på den fysiska miljön.
 • Nytt LSS-boende invigs i Sundbyberg Gruppbostaden kommer att ha plats för fem boende där alla får en fullvärdig bostad med tillgång till gemensamhetsytor i direkt anslutning till bostaden. En fast medarbetargrupp kommer att ge stöd, service och omvårdnad dygnet runt.
 • Sundbybergs stads förskolor satsar på AI Sundbybergs stad medverkar i utvecklingen av programvara för att för att ge barnen en ökad grad av AI-beredskap och förbättra kvalitén och undervisningen på förskolorna med avancerad AI-teknik.
 • Tillfällig stängning av fritidsgården i Rissne Sektorn för kultur- och fritid i Sundbybergs stad fattade den 6 april beslut om att tillfälligt stänga fritidsgården Hundra74:an i Rissne. Det har framkommit larm om en otrygg och stökig miljö där staden även fått kännedom om att det på gården vistas unga vuxna som inte tillhör målgruppen samt att det förekommit bruk av narkotika. Staden gör därför bedömningen att verksamheten i nuläget inte kan bedrivas vidare med hänsyn till arbetsmiljön och med omtanke om de unga.
 • Sundbyberg har en ny stadsträdgårdsmästare Håkan Blanck är ny stadsträdgårdsmästare i Sundbybergs stad sedan årsskiftet. Rollen har funnits tidigare i staden - nu innebär den ett helhetsansvar för att utveckla de gröna miljöerna i och kring staden.
 • Sundbybergs stad tar fram en digital tvilling Sundbybergs stad satsar på en digital tvilling och 3D-modeller för att kliva in i framtidens sätt att arbeta med stadsutveckling och medborgardialog.
 • Medborgarundersökningen för 2022: Fortsatt fokus på trygghetsskapande åtgärder i Sundbyberg Den årliga medborgarundersökningen som genomförs av SCB visar att sundbybergare i regel nöjda med att bo och leva i Sundbyberg men upplever en otrygghet på kvällstid.
 • Frida Nilsson blir ny stadsdirektör i Sundbybergs stad Frida Nilsson blir Sundbybergs nya stadsdirektör. Det beslutades av kommunstyrelsen idag.
 • Arbetet med Sundbybergs nya stadskärna går in i nästa fas Den 25 juni börjar ytterligare en period för allmänhet och närmast berörda att tycka till om de nya detaljplanerna för Sundbybergs nya stadskärna. När staden sammanlänkas planeras en framtidssäkrad stadskärna med mer plats för grönska, liv och rörelse - och ännu fler sundbybergare.
 • Årets byggnad i Sundbyberg 2022 är Järvastationen, Sundbyberg 2:35 En överraskande byggnad med en oväntad gestaltning för platsen – bidraget Sundbyberg 2:35 vann sundbybergarnas omröstning med 55 procent av rösterna.
 • Utvecklingen av Rissnepromenaden - dags för invigning En trygg, öppen och tillgänglig park med möjlighet att umgås över generationsgränser. Det är vad stadens projekt har haft i sikte. Nu invigs Rissnepromenaden med pompa och ståt.
 • Sundbyberg finalist i Sveriges miljöbästa kommun 2022 För tredje året i rad placerar sig Sundbybergs stad i topp på kommunrankingen Sveriges miljöbästa kommun, som en av tio finalister.
 • Fortsatt dialog om det nya stationsområdet Förslaget till ett nytt stationsområde i centrala Sundbyberg, som staden tog fram tillsammans med AMF Fastigheter, har fått nya förutsättningar. Det tidigare förslaget, som innebär en kontorsbyggnad ovanpå den planerade överdäckningen av spårområdet, saknar de tekniska förutsättningarna för att kunna genomföras.
 • Utökat samarbete för trygghet i Sundbyberg Sundbybergs stad har ingått ett partnerskap med Stiftelsen Tryggare Sverige om platssamverkan. Syftet är att skapa ännu säkrare, tryggare och attraktivare platser där människor bor, vistas och verkar i Sundbyberg.
Senast uppdaterad 8 november 2023