Press

Här finns information som främst vänder sig till dig som är journalist; pressmeddelanden, pressbilder, politiker- och nämndregister och annat.

För en sammanställning av Sundbybergs stads alla pressmeddelanden, gå till Pressrum, till höger under Relaterat innehåll eller om du använder mobiltelefon, scrolla nedåt.

 • Hillevi Wahl uppmärksammas med litterär skylt i Sundbyberg På lördag den 3 oktober invigs en ny så kallad litterär skylt på Gjuteribacken i årets kulturkommun 2020, nämligen Sundbyberg. Skylten är stadens tolfte och tillägnas författaren Hillevi Wahl, som i boken ”Kärleksbarnet” skildrar sin uppväxt i ett alkoholisthem på just Gjuteribacken.
 • Sundbybergs stad toppar lista över framtidssäkra kommuner Sundbybergs stad är landets mest robusta och framtidssäkra kommun. Det visar den färska rapporten ”Regionernas kamp” från analys- och teknikkonsultföretaget WSP där kommunernas robusthet respektive sårbarhet jämförs under pågående pandemi.

 • Cyklingen ökar i Sundbyberg Cyklingen i Sundbyberg ökade med 17 procent under mars-juni 2020 jämfört med samma period 2019. Det visar färsk statistik som sammanställts av siffror från de automatiska cykelräknare som finns på fem platser i staden.
 • Årets byggnad 2020 i Sundbyberg är Alpha 1
 • Ny app levandegör offentlig konst i Sundbyberg Sundbybergs stads offentliga konstsamling blir idag både digitalt och fysisk tillgänglig och levandegjord. Idag invigs nämligen appen Kulturspåret som gör det lättare och roligare för nybörjare att upptäcka den offentliga konsten i staden.
 • Vilken blir Årets byggnad i Sundbyberg stad? Idag den 11 maj startar omröstningen till utmärkelsen Årets byggnad i Sundbyberg. Årets omröstning är den fjärde som genomförs i staden. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma goda exempel inom stadsbyggnad och uppmuntra till fortsatt hög kvalitetsnivå. I år tävlar fyra kandidater om äran. Omröstningen är öppen till den 12 juni.
 • Sundbybergs stad underlättar för näringsidkare Krisledningsnämnden i Sundbybergs stad beslutade torsdagen den 26 mars om ett antal åtgärder för att stötta Sundbybergs näringsidkare. Tanken är att åtgärderna ska underlätta och minska de negativa effekterna på näringsidkarnas verksamheter som följer spridningen av Coronaviruset.
 • Allt fler sundbybergare reser hållbart Färre kör bil och fler cyklar i Sundbyberg. Det framgår när Sundbybergs stad nu summerar 2019. Summeringen bekräftar att stadens arbete för hållbart resande håller rätt kurs och används nu för att dra lärdom om sundbybergarnas resvanor och fortsätta stärka förutsättningarna för hållbart resande i staden.
 • Sundbybergs stad är Årets kulturkommun 2020 ”Sundbyberg är Sveriges minsta kommun till ytan, men i kultursammanhang en gigant”. Så inleddes motiveringen när Sundbybergs stad utsågs till Årets kulturkommun den 28 november.
 • Sundbybergs stad inviger naturreservat i virtual reality I de virtuella naturreservaten Igelbäcken och Lötsjön-Golfängarna i Sundbyberg är sommaren alltid skön, träden så fina och marken så grön. Från och med idag kan vem som helst när som helst komma på besök. Allt som krävs är en mobiltelefon, eller en surfplatta, en dator eller ett par VR-glasögon.
 • Agnes von Krusenstjerna uppmärksammas med litterär skylt i Sundbyberg På lördag den 5 oktober invigs en ny så kallad litterär skylt i Tuvanparken i Sundbyberg. Invigningen börjar med en presentation av författaren Agnes von Krusenstjernas författarskap i Signalfabriken och fortsätter med en officiell invigning i Tuvanparken av kommunalråden Stefan Bergström (C) och Johan Storåkers(L).
 • Nu får Sundbybergarna tycka till om stadens nya stadskärna Nu är det äntligen dags för Sundbybergarna att tycka till om stadens planer för Nya stadskärnan. Exploaterings- och näringslivsutskottet i Sundbybergs stad beslutade den 23 september att gå ut på samråd för den första av tre detaljplaner för utvecklingen av centrala Sundbyberg.
 • Snart dags för Sundbybergs största folkfest På nationaldagen bjuder Sundbybergs stad in till det traditionsenliga firandet på Golfängarna. I år uppträder Stor, Lisa Ajax och Smith & Thell på stora scenen och som vanligt finns tivoli, prova på-aktiviteter och restauranger på området.
 • ”Årets byggnad” i Sundbyberg är Sadelmakaren i Rissne Arkitektbyrån Andersson & Arfwedson ritade friliggande enbostadshus i ljust tegel, med sluten norrfasad och öppna uteplatser i sydväst – bidraget Sadelmakaren 2-7 blev populärast i medborgarnas omröstning och vann med en tredjedel av rösterna.
 • Jan Eriksson föreslås som stadsdirektör Jan Eriksson föreslås bli stadsdirektör i Sundbybergs stad. Beslutet om tillsättning av ny stadsdirektör kommer att behandlas på sammanträdet med kommunstyrelsen den 3 juni och förändringen träder sedan i kraft dagen efter beslutet.
Senast uppdaterad 27 mars 2020