Press

Här finns information som främst vänder sig till dig som är journalist; pressmeddelanden, pressbilder, politiker- och nämndregister och annat.

För en sammanställning av Sundbybergs stads alla pressmeddelanden, gå till Pressrum, till höger under Relaterat innehåll eller om du använder mobiltelefon, scrolla nedåt.

• 2019-10-08 Agnes von Krusenstjerna uppmärksammas med litterär skylt i Sundbyberg På lördag den 5 oktober invigs en ny så kallad litterär skylt i Tuvanparken i Sundbyberg. Invigningen börjar med en presentation av författaren Agnes von Krusenstjernas författarskap i Signalfabriken och fortsätter med en officiell invigning i Tuvanparken av kommunalråden Stefan Bergström (C) och Johan Storåkers(L).
  • 2019-09-27 Nu får Sundbybergarna tycka till om stadens nya stadskärna Nu är det äntligen dags för Sundbybergarna att tycka till om stadens planer för Nya stadskärnan. Exploaterings- och näringslivsutskottet i Sundbybergs stad beslutade den 23 september att gå ut på samråd för den första av tre detaljplaner för utvecklingen av centrala Sundbyberg.
  • 2019-05-28 Snart dags för Sundbybergs största folkfest På nationaldagen bjuder Sundbybergs stad in till det traditionsenliga firandet på Golfängarna. I år uppträder Stor, Lisa Ajax och Smith & Thell på stora scenen och som vanligt finns tivoli, prova på-aktiviteter och restauranger på området.
  • 2019-05-27 ”Årets byggnad” i Sundbyberg är Sadelmakaren i Rissne Arkitektbyrån Andersson & Arfwedson ritade friliggande enbostadshus i ljust tegel, med sluten norrfasad och öppna uteplatser i sydväst – bidraget Sadelmakaren 2-7 blev populärast i medborgarnas omröstning och vann med en tredjedel av rösterna.
  • 2019-05-27 Jan Eriksson föreslås som stadsdirektör Jan Eriksson föreslås bli stadsdirektör i Sundbybergs stad. Beslutet om tillsättning av ny stadsdirektör kommer att behandlas på sammanträdet med kommunstyrelsen den 3 juni och förändringen träder sedan i kraft dagen efter beslutet.
  • 2019-04-30 Årets byggnad ska utses i Sundbyberg God arkitektur och ett positivt bidrag till en varierad stadsbild är kriterier för Årets byggnad i Sundbyberg. I år tävlar fem kandidater till att bli ”Årets byggnad 2019”.
  • 2018-12-27 Hel förvaltning hbtq-certifieras i Sundbybergs stad Nu tar Sundbybergs stad ett helhetsgrepp och hbtq-certifierar kultur- och fritidsförvaltningen och alla 130 anställda.
    – För oss är det en självklarhet att alla i Sundbyberg ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden.
  • 2018-12-03 Kampanj för vintercykling trampar igång Tio kommuner i länet gör en gemensam kampanj där 500 invånare har utsetts till att bli vintercyklister. Syftet är att få fler att cykelpendla till jobbet även vintertid. I den regionala cykelplanen är det långsiktiga målet att arbetspendlingen med cykel ska öka från dagens 7 procent till 20 procent år 2030.
  • 2018-10-16 Smart teknik skapar tryggare hem för äldre Pressinbjudan: Årets seniormässa i Sundbyberg
    – tema teknik och välbefinnande. Två nyheter presenteras på årets seniormässa 18 oktober. ”Ett knapptryck” och ”Vårdsensorn” är nya tekniklösningar som visas i Sundbybergs Stadsnäts monter. Lösningarna har utvecklats av Sundbybergs Stadsnät i samverkan med Sundbybergs stad för att skapa tryggare hem.
  • 2018-10-03 Sundbyberg stiger som raket i ranking av företagsklimat I Svenskt Näringslivs årliga mätning av kommunernas företagsklimat tappade Sundbybergs stad många placeringar förra året. Nu är Sundbyberg tillbaka på plats 11 genom att klättra 47 platser.
    - Det är mycket glädjande att vårt målmedvetna arbete ger resultat. Vi vill vara en partner till det lokala näringslivet, säger både Mikael T. Eriksson (M) kommunstyrelsens ordförande och stadsdirektör Anna Håkansson.
  • 2018-10-01 Idéskiss för nytt resecentrum i Sundbyberg Spår går ner under jord och ett nytt resecentrum stiger upp och ska ge Sundbyberg ett nytt stadsrum. Resecentrumet byggs i samband med att Mälarbanan får fyra spår som förläggs i tunnel genom centrala Sundbyberg. Nu tecknas ett intentionsavtal med AMF Fastigheter om att utveckla det nya resecentrumet.
  • 2018-04-10 Nyanlända ska få enklare och snabbare etablering Många nyanlända har inte vetat vart de ska vända sig med olika frågor. Med ett nytt mottagningscenter i Hallonbergens centrum ska de få all nödvändig information på ett och samma ställe. Målet är att förenkla och effektivisera etableringstiden och att ge en kontaktväg, oavsett vilken fråga som det gäller.
  • 2018-04-10 Sundbyberg kliver in i Minecrafts värld Sundbyberg ska kunna upplevas också i den virtuella världen. Tio sommarjobbare ska lägga de första blocken för att etablera Sundbyberg i spelet Minecraft. Syftet är att skapa delaktighet i stadsutvecklingen bland fler invånare.
  • 2018-02-15 Järnvägsspår byts till en kilometerlång grön promenad Dagens järnvägsbarriär genom centrala Sundbyberg ska försvinna. I stället ska gående, cyklister och kollektivtrafik kunna ta sig fram längs en kilometerlång promenad som kantas av trädplanteringar, restauranger, butiker och park- och torgmiljöer. Promenaden ska sträcka sig från Sundbybergs torg till den prisbelönta Marabouparken som ska få en mer framträdande roll i den nya stadskärnan.
  • 2017-12-19 Sundbyberg och Solna skapar sammanhållet naturreservat Lötsjön och Golfängarna blir naturreservat. Det beslutades i kommunfullmäktige den 18 december. I Solna beslutades samma dag att Råstasjön blir naturreservat, vilket innebär att det blir sammanhållna reservat över de båda sjöarna.
Senast uppdaterad 3 september 2019