Bidrag, stöd och stipendier

I Sundbybergs stad kan föreningar söka bidrag och stöd för verksamhet i Sundbyberg, unga mellan 13–15 år kan söka bidraget Drömpengen och det finns årliga stipendier.

Bidrag och stöd till föreningar

Föreningar kan söka stöd från kultur- och fritidsnämnden och social- och arbetsmarknadsnämnden. Det finns olika bidrag att söka beroende på typ av verksamhet och nämndens regler och riktlinjer.

Vilka regler och riktlinjer gäller för ansökan?

I stadens regler för stöd till föreningslivet finns information om vilka krav som föreningen måste uppfylla för att kunna ansöka om bidrag.

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet, under flikten "Riktlinjer".

Kultur- och fritidsnämnden och social- och arbetsmarknadsnämnden har fattat beslut om riktlinjer för de bidragsformer som de olika nämnderna hanterar.

Om er förening har aktiviteter inom idrott, friluftsliv eller kultur läs riktlinjerna som gäller för att söka bidrag från kultur- och fritidsnämnden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om er förening har sociala och stödjande aktiviteter läs riktlinjerna som gäller för att söka bidrag från social- och arbetsmarknadsnämnden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan

För att ansöka om bidrag loggar du in med Mobilt BankID på din förenings sidor i det digitala ansökningssystemet. För att kunna logga in måste din förening ha lagt till dig som kontaktperson i systemet.

För att använda systemet måste alla föreningar anmäla en föreningsadministratör som ska ansvara för systemet i deras förening.

Hantering av personuppgifter

Sektorn för kultur och fritid samlar in personuppgifter bland annat via blanketter och i systemet Actor för att kunna behandla ansökan om bidrag/stipendium/stöd till föreningslivet.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 4 mars 2024