Unga i en ring

Fritid för barn och unga

I Sundbyberg finns många mötesplatser, verksamheter och aktiviteter för dig som är ung.

Fritid för unga

Fritidsgården Fritiden ligger i Hallonbergens centrum och är en mötesplats för ungdomar från årskurs 7 till årskurs 3 på gymnasiet och är helt gratis att besöka. Du som besöker oss väljer själv vad du vill göra. Du kan delta i olika aktiviteter, komma med idéer på innehåll eller bara träffa kompisar och umgås.

Fritid Sundbyberg arrangerar även lovaktiviteter, gör verksamhet utomhus eller i idrottshallar, åker på utflykter och besöker olika skolor. Vi samverkar med fritidsledare, fältsekreterare och ungdomsmottagningen.

Läs mer om vår öppna mötesplats och aktiviteter här Länk till annan webbplats.

Kultur för unga

Kulturskolan Länk till annan webbplats. riktar sig till alla i åldern 4–19 år. De flesta av kurserna bedrivs på Kulturcentrum i Hallonbergen Centrum Länk till annan webbplats., men undervisning sker också på andra platser som Aktivitetshuset Milot Länk till annan webbplats. i Ursvik och Allaktivitetshuset i centrala Sundbyberg. På Kulturcentrum finns också Aggregat Länk till annan webbplats. – en öppen verksamhet för dig som är mellan 15 och 25 år.
För dig som behöver extra stöd ordnas särskilt anpassade aktiviteter.

Lovaktiviteter

Under skolloven arrangerar staden lovaktiviteter både i egen regi och i samarbete med lokala föreningar. Läs mer om skollovsaktiviteter här. Länk till annan webbplats.

Stadens fältsekreterare

Stadens fältsekreterare jobbar uppsökande och förebyggande för alla ungdomar mellan 12–19 år. Fältsekreterarna har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet, om du känner dig osäker på vad detta betyder får du gärna fråga dem innan du börjar berätta. Fältsekreterarna är hbtq-certifierade, vilket innebär att de arbetar för att erbjuda alla ett respektfullt bemötande. Fältsekreterarnas kontor finns på Ekensbergsvägen 134, plan 11. Kom gärna förbi och prata om stort och smått.

Läs mer om fältsekreterarna Länk till annan webbplats..

Ungdomsmottagning

Välkommen till Sundbybergs ungdomsmottagning Länk till annan webbplats.. Till oss är du välkommen från 12 års ålder till den dag du fyller 23 år. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis och alla som arbetar här har tystnadsplikt. Ring, kom förbi eller gå in på www.umo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om du vill boka en tid.

Senast uppdaterad 6 mars 2024