Unga i en ring

Fritid för barn och unga

I Sundbyberg finns många mötesplatser, verksamheter och aktiviteter för dig som är ung.

Sparks Generation

Gratis aktiviteter för dig 10–17 år finns på sparksapp.se. Länk till annan webbplats. Här samlar vi aktiviteter, lovprogram, utflykter och evenemang från biblioteket, fritidsgårdarna, kulturskolan och föreningslivet. Du behöver ett konto för att kunna delta på aktiviteter. Barn under 13 år behöver godkänt av vårdnadshavare.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna Fritiden i Hallonbergen och Hundra74 i Rissne är mötesplatser för ungdomar från årskurs 7 till årskurs 3 på gymnasiet och är helt gratis att besöka. Du som besöker oss väljer själv vad du vill göra. Du kan delta i olika aktiviteter, komma med idéer på innehåll eller bara träffa kompisar och umgås.

Vi arrangerar även lovaktiviteter, gör verksamhet utomhus eller i idrottshallar, åker på utflykter och besöker olika skolor. Vi samverkar med fritidsledare, fältsekreterare och ungdomsmottagningen.

Läs mer om våra fritidsgårdar och öppna mötesplatser Länk till annan webbplats.

Kultur för unga

Kulturskolan Länk till annan webbplats. riktar sig till alla i åldern 4–19 år. De flesta av kurserna bedrivs på Kulturcentrum i Hallonbergen Centrum Länk till annan webbplats., men undervisning sker också på andra platser som Aktivitetshuset Milot Länk till annan webbplats. i Ursvik och Allaktivitetshuset i centrala Sundbyberg. På Kulturcentrum finns också Aggregat Länk till annan webbplats. – en öppen verksamhet för dig som är mellan 15 och 25 år.
För dig som har en funktionsvariation ordnas särskilt anpassade aktiviteter.

Lovaktiviteter

Under skolloven arrangerar staden lovaktiviteter både i egen regi och i samarbete med lokala föreningar. Läs mer om skollovsaktiviteter här. Länk till annan webbplats.

Stadens fältsekreterare

Stadens fältsekreterare jobbar uppsökande och förebyggande för alla ungdomar mellan 12–19 år. Fältsekreterarna har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet, om du känner dig osäker på vad detta betyder får du gärna fråga dem innan du börjar berätta. Fältsekreterarna är hbtq-certifierade, vilket innebär att de arbetar för att erbjuda alla ett respektfullt bemötande. Deras kontor finns på kulturcentrum i Hallonbergens Centrum, kom gärna förbi och prata om stort och smått!

Läs mer om fältsekreterarna Länk till annan webbplats..

Ungdomsmottagning

Välkommen till Sundbybergs ungdomsmottagning Länk till annan webbplats.. Till oss är du välkommen från 12 års ålder till den dag du fyller 23 år. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis och alla som arbetar här har tystnadsplikt. Ring, kom förbi eller gå in på www.umo.se om du vill boka en tid.

Senast uppdaterad 7 februari 2023