Fritid för barn och unga

I Sundbyberg finns många mötesplatser, verksamheter och aktiviteter för dig som är ung.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna Fritiden i Hallonbergen och Hundra74 i Rissne är mötesplatser för ungdomar från årskurs 7 till årskurs 3 på gymnasiet och är helt gratis att besöka. Du som besöker oss väljer själv vad du vill göra. Du kan delta i olika aktiviteter, komma med idéer på innehåll eller bara träffa kompisar och umgås.

Vi arrangerar även lovaktiviteter, gör verksamhet utomhus eller i idrottshallar, åker på utflykter och besöker olika skolor. Vi samverkar med fritidsledare, fältsekreterare och ungdomsmottagningen.

Läs mer om våra fritidsgårdar och öppna mötesplatser

Kultur för unga

Kulturcentrum i Hallonbergen finns öppen verksamhet och kurser för barn och ungdomar, i bland annat teater, dans och musik. Här finns också Aggregat för dig som är mellan 15 och 25 år. En plats för skapande med ateljéer, danssalar, musikstudio, scen och kunnig personal som kan handleda och inspirera dig. Besök också Galleri Ung - ett utställningsutrymme för unga. 

Stadens fältsekreterare

Stadens tre fältsekreterare jobbar uppsökande och förebyggande för alla ungdomar mellan 12–19 år. Fältsekreterarna har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet, om du känner dig osäker på vad detta betyder får du gärna fråga dem innan du börjar berätta. Fältsekreterarna är hbtq-certifierade, vilket innebär att de arbetar för att erbjuda alla ett respektfullt bemötande. Deras kontor finns på kulturcentrum i Hallonbergens Centrum, kom gärna förbi och prata om stort och smått!

Läs mer om fältsekreterarna.

Ungdomsmottagning

Välkommen till Sundbybergs ungdomsmottagning. Till oss är du välkommen från 12 års ålder till den dag du fyller 23 år. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis och alla som arbetar här har tystnadsplikt. Ring, kom förbi eller gå in på www.umo.se om du vill boka en tid.

Senast uppdaterad 20 oktober 2022