Kulturskolan

Upptäck nya intressen eller utveckla dem du redan har! Kulturskolans breda utbud av kurser riktar sig till barn och unga i åldern 4–19 år som bor i Sundbyberg eller Solna. Kurserna passar både nybörjare och dig som har varit med ett tag. Kulturskolan rymmer även verksamheterna Aggregat, Fredagsfunk, El Sistema och Galleri UNG.

Våra kurser

Välj bland kurser i bild och form, dans, musik, teater eller cirkus. Kurserna pågår oftast under en hel termin (12 lektioner), men vi har också kortare kurser som startar mitt i terminen (6 lektioner). Läs om våra kurser här.

Under skolloven tar alla ordinarie kurser paus.
Istället ordnar vi lovsaktiviteter. Läs om våra lovaktiviteter här.

Våra lokaler

De flesta av Kulturskolans verksamheter bedrivs på Kulturcentrum i Hallonbergen Centrum, Länk till annan webbplats. men undervisning sker också på Aktivitetshuset Milot i Ursvik, Allaktivitetshuset i centrala Sundbyberg och i stadens grundskolor.

Aggregat, Fredagsfunk, El Sistema och Galleri UNG är också en del av kulturskolan

Aggregat är vår öppna kulturverksamhet för dig som är 15–25 år. Läs mer om Aggregat här.

Fredagsfunk är vår skapande verksamhet för dig som är mellan 15 och 25 år och har en funktionsvariation som gör att du behöver extra stöd i en mindre grupp. Läs mer om Fredagsfunk här.

El Sistema är musikundervisning och orkesterspel för barn som går på Grönkullaskolan i Rissne. Läs mer om El Sistema här.

Galleri UNG är ett konstgalleri där du som är 0–25 år kan ställa ut din konst. Läs mer om Galleri UNG här.

HBTQ och värdegrund

Sektorn för kultur och fritid har sedan 2013 aktivt arbetat med HBTQ-frågor. Läs mer om vårt arbete med HBTQ här.

Senast uppdaterad 6 mars 2024