Studie- och yrkesvägledning

Du som bor i Sundbyberg har möjlighet att träffa en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att komma fram till vad du vill göra och hur du kan gå tillväga.

Studievägledarna kan hjälpa dig som är folkbokförd i Sundbyberg från och med höstterminen det år du fyller 20. Om du inte har fyllt 20, men har ett studiebevis eller en examen, kan vi också hjälpa dig.

Det här kan du få hjälp med

Studievägledaren kan hjälpa dig med:

  • vägledningssamtal
  • information om olika yrken och utbildningsvägar
  • upprätta en individuell studieplan
  • planera studierna mot en gymnasieexamen eller slutbetyg

Studievägledarna hjälper dig planera din utbildning

Vägledning är en process som ska underlätta förståelsen av dig själv och din omgivning. Du väljer själv målsättningen för din framtid. Vägledaren fungerar som ett bollplank och kan hjälpa dig att vidga perspektiv och komma vidare i dina tankar och funderingar kring studie -och yrkesval. Tillsammans pratar vi om framtiden och vilka valmöjligheter som finns inom olika utbildningar och yrken. Samtalet hjälper dig att få tillräckligt med underlag för att kunna fatta ett väl genomtänkt beslut.

Du kan också få studievägledning på den skola du läser på.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer sker studievägledningen per telefon och videosamtal. Våra studie- och yrkesvägledare kommer att kontakta dig på det nummer eller den e-postadress som du angett.

Hur kommer du i kontakt med oss studievägledare?

Hit kan du ringa om du har kortare frågor.

Ring 08-706 80 30

Telefontider

Tisdagar 9-10.30
Fredagar 9-10

Från och med 1 november:

Tisdagar 9-10
Fredagar 9-10

E-post

Kortare frågor, ej vägledningssamtal.
studievagledningen@sundbyberg.se.

Boka tid för samtal

Du bokar tid för längre samtal via vårt bokningssystem. Där kan du se vilka lediga tider som finns hos våra studievägledare.

Nya tider läggs ut på varje onsdag eftermiddag för kommande 10 dagar.

Finns det inga tider så beror det på att alla tider är bokade för tillfället. Se då om det dyker upp avbokningar eller vänta till kommande onsdag då nya tider läggs ut.

Ha alltid tidigare betyg och andra viktiga handlingar redo till studievägledningen. Om du förbereder samtalet blir det lättare för oss att ge dig den hjälp du behöver. Vägledaren har tystnadsplikt.

Behöver du hjälp med något annat?

Du ska inte boka samtal om du vill:

  • Söka studiemedel eller har frågor om studiemedel. Då ska du vända dig direkt till CSN på www.csn.se.
  • Beställa intyg eller betyg från kurser. Här kan du beställa betyg.
  • Byta kurser eller kurspaket som redan är godkända. Det gör du på den skola som du valt. Om du studerar på Sundbybergs vuxenutbildning kan du gå till receptionen.
Senast uppdaterad 26 oktober 2021