Frivilligverksamheten 2018, Foto: Fredrik Hjerling

Ge av din tid till en senior – bli volontär

Vi söker dig som vill göra en ideell insats för seniorer i Sundbyberg. Ta chansen att ge tillbaka till den äldre generationen och samtidigt få en ny vän.

Vi vill få kontakt med dig som vill lära känna nya människor, har en stund över och kan tänka dig göra en insats. Vänligen fyll i formuläret nedan om du är intreserad av att bli volontär för seniorer så tar vi kontakt med dig.

Du som önskar sällskap av en volontär kan anmäla dig via formuläret längst ner på denna sida eller genom att kontakta samordnare Oyewole, se kontaktuppgifter i högermenyn.

Vad innebär det att bli volontär?

Volontäruppdraget bygger på att ge din tid genom att träffa någon som önskar sällskap. Som volontär kan du själv påverka hur du vill att mötena ska se ut men alla volontäruppdrag ser olika ut beroende på vem du träffar.

Du kan exempelvis vara med som sällskap vid promenader, restaurang- och kafébesök eller träffas hemma hos den du är frivillig till. Ditt uppdrag blir helt enkelt att sätta guldkant på din nya kamrats tillvaro genom ditt sällskap. Uppdraget är helt ideellt där tanken om att göra gott är den stora drivkraften. Vi arrangerar träffar och kan erbjuda utbildning för volontärer vid behov.

Hur går det till?

Som volontär får du träffa volontärsamordnare från Sundbybergs stad som hjälper till att para ihop dig med en person som passar dig. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga ner. En volontär ersätter inte utbildad och avlönad personal.

Varför volontärarbeta?

Uppdragen är

  • Glädjande för givaren och mottagaren
  • Ansvarsfulla
  • Förenade med moralisk tystnadsplikt

En frivillig insats kan innebära att

  • Gå på promenad
  • Göra sällskap till affär eller till kulturella evenemang
  • Hålla telefonkontakt

Försäkring och fototillstånd

Försäkring

Som volontär i Sundbybergs stad har du försäkring via Sundbybergs stad som arbetsgivare. Det är alltid de fullständiga försäkringsvillkoren som tillämpas vid skadereglering. En olycksfallsskada är den kroppsskada som den försäkrade ofrivilligt drabbats av genom en plötslig yttre händelse, såsom fall eller dylikt. Denna försäkring gäller inte för sjukdom.

Försäkringsnummer: 605404-3.1

För frågor, vänligen kontakta Protector Försäkring
E-mail: skador@protectorforsakring.se Tel: +46 (0)8-410 637 00

Fototillstånd

Fyll gärna i blanketten för fototillstånd om vi får vi fota, filma och/eller spela in ljud till Sundbybergs stads kanaler när du utför volontärarbete.

Här kommer du till blanketten Pdf, 47.5 kB.

Formulär för att bli volontär

Formulär för dig som önskar en volontär

Personuppgifter

Vi samlar in personuppgifter för att kunna administrera volontärarbete i Sundbybergs stad. Uppgifterna kommer att hanteras av samordnare och chef. Det är äldrenämnden som är personuppgiftsansvarig. Här kan du läsa mer om hur Sundbybergs stads hanterar personuppgifter.

Senast uppdaterad 29 februari 2024