Aktivt seniorliv på stadens träffpunkter

Aktivt seniorliv

I Sundbyberg finns det många aktiviteter som vänder sig till seniorer; en del arrangeras av staden, annat ansvarar olika intresseföreningar för. Nedan ser du en sammanfattning av aktiviteterna.

Obs! Flera verksamheter är tillfälligt stängda på grund av coronapandemin. Se mer information under respektive verksamhet.

Dagverksamheten vänder sig till den som är 65 år eller äldre och som bor hemma. Man umgås, spelar kort och bingo, målar, firar högtider med mera. Det finns också anpassad dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Biståndsbeslut behövs.

På träffpunkterna kan man träffas och fika eller delta i någon av alla aktiviteter som ordnas: måleri, cirkelträning i gymmet, föreläsningar, stavgång, sång och musik, gymnastik med mera. Det finns två träffpunkter i staden: Träffpunkten Allén på Vasagatan 9 och Träffpunkten Hallonbergen på Lötsjövägen 6.

Sommarkollo för seniorer brukar anordnas varje år. Träffpunkten och pensionärsföreningarna SPF och PRO arrangerar evenemanget.

Äldreombuden är en länk mellan medborgaren och kommunen, de kan hänvisa dig rätt i organisationen och företräda dina intressen. Äldreombuden har tystnadsplikt.

Pensionärsföreningar i Sundbyberg är PRO och SPF som har delvis olika inriktningar. 

Gubbverkstan vänder sig både till män och kvinnor. Föreningen har sina lokaler på Järnvägsgatan, där de reparerar och tillverkar bruksföremål i trä. 

Sundbybergs gymnastikförening vänder sig till män, de träffas i Ängskolans gymnastiksal för gymnastik och stretching.


Senast uppdaterad 5 maj 2020