Aktivt seniorliv på stadens träffpunkter

Aktivt seniorliv

I Sundbyberg finns det många aktiviteter som vänder sig till dig som är senior. En del arrangeras av staden, annat ansvarar olika intresseföreningar för.

Träffpunkterna

På träffpunkterna kan du fika, äta lunch, träna, umgås och delta i någon av alla aktiviteter som ordnas. Det finns två träffpunkter i staden: Träffpunkten Allén på Vasagatan 9 och Träffpunkten Hallonbergen på Lötsjövägen 6.

Här kan du läsa mer om Sundbybergs stads träffpunkter.

Dagverksamheten Solbacken

Du som är som är 66 år eller äldre, har en demenssjukdom och bor hemma kan delta i Solbackens dagverksamhet. Här kan du hålla dig aktiv och vara en del av en gemenskap. Biståndsbeslut behövs.

Seniorkollo

Sommarkollo för seniorer brukar anordnas varje år. Träffpunkterna och pensionärsföreningarna SPF och PRO arrangerar evenemanget.

Äldreombud och föreningar

Äldreombuden är en länk mellan medborgaren och kommunen, de kan hänvisa dig rätt i organisationen och företräda dina intressen. Äldreombuden har tystnadsplikt.

Pensionärsföreningar i Sundbyberg är PRO och SPF som har delvis olika inriktningar. 

Gubbverkstan vänder sig både till män och kvinnor. Föreningen har sina lokaler på Järnvägsgatan, där de reparerar och tillverkar bruksföremål i trä. 

Sundbybergs gymnastikförening vänder sig till män, de träffas i Ängskolans gymnastiksal för gymnastik och stretching.

Senast uppdaterad 29 februari 2024