Dagverksamhet

Dagverksamheten är till för den som är 65 år eller äldre, som bor hemma och vill uppleva gemenskap och hålla sig aktiv. På Ekbacken ligger Solbackens dagverksamhet med demensinriktning. För sociala aktiviteter finns den öppna verksamheten Träffpunkten Allén som ligger i centrala Sundbyberg.

På dagverksamheten träffar man andra med liknande behov av aktiviteter, träning och social gemenskap. Dagverksamheten har utbildad personal som ser till att alla gäster blir sedda och kan delta i våra aktiviteter utifrån sina möjligheter och intressen.

Vi spelar kort och bingo, målar, lyssnar på sång och musik, har samtalsgrupper, högläsning och sittande gymnastik. Vi tar promenader och firar årets högtider. Dagverksamheten med demensinriktning, Solbacken erbjuder specialanpassade aktiviteter, där har vi också olika typer av minnesträning. För aktiviteter på Träffpunkten Allén, läs mer under rubriken Träffpunkten till vänster på den här sidan.

Mat och måltider

På Solbacken serveras frukost, lunch och kaffe och vi äter tillsammans. Maten lagas på Ekbacken och är densamma som serveras på stadens äldreboenden. Precis som där, får den som behöver specialkost. Kostnaden för maten är inkluderad i avgiften för dagverksamheten, läs mer nedan.

Hbt-certifiering – bemötande

Solbackens dagverksamhet är Hbt-certifierad. Hbt står för homosexuella, bisexuella och transsexuella. Dagverksamhetens hbt-certifiering innebär att personalen har genomgått en utbildning i hbt-frågor och att verksamheten aktivt och kontinuerligt arbetar för ett inkluderande och respektfullt bemötande gentemot alla besökare.    

Att ta sig hit

​Det ska vara lätt att ta sig till och från dagverksamheten. Till Solbackens dagverksamhet åker besökare gratis med turbundna färdtjänstbilar. Observera att det inte behövs någon färdtjänstbiljett.
Vill du besöka Träffpunkten Allén så kan du ansöka hos biståndshandläggare för turbundna resor.

Ansökan och avgifter

För att använda dig av dagverksamheten Solbacken behöver du ett biståndsbeslut, det vill säga en handläggare på biståndsenheten gör en behovsprövning. Hen bedömer också vilken avgift du betalar.

Om du tror att dagverksamheten är något för dig eller för en närstående, är du välkommen att kontakta biståndsenheten så får du veta mer!

Läs Solbackens kvartalsbrevPDF

Senast uppdaterad 20 september 2018