Dagverksamhet

Dagverksamheten är till för dig som är 65 år eller äldre, som bor hemma och vill uppleva gemenskap och hålla dig aktiv. 

På Duvbopark ligger Solbackens dagverksamhet med demensinriktning. 

För sociala aktiviteter finns Träffpunkten Allén i centrala Sundbyberg och Träffpunkten Hallonbergen. Dit är alla välkomna och de flesta aktiviteter är kostnadsfria.

På dagverksamheten träffar man andra med liknande behov av aktiviteter, träning och social gemenskap. Dagverksamheten har utbildad personal som ser till att alla gäster blir sedda och kan delta i våra aktiviteter utifrån sina möjligheter och intressen.

Vi spelar kort och bingo, målar, lyssnar på sång och musik, har samtalsgrupper, högläsning och sittande gymnastik. Vi tar promenader och firar årets högtider.

För aktiviteter på träffpunkterna, läs mer under respektive webbsida:

Träffpunkten Allén

Träffpunkten Hallonbergen

Solbackens dagverksamhet

Dagverksamheten med demensinriktning, Solbacken erbjuder specialanpassade aktiviteter, där har vi också olika typer av minnesträning.

Mat och måltider

På Solbacken serveras frukost, lunch och kaffe och vi äter tillsammans. Maten lagas i en intilliggande byggnad och är densamma som serveras på stadens äldreboenden. Precis som där, får den som behöver specialkost. Kostnaden för maten är inkluderad i avgiften för dagverksamheten,

Ansökan och avgifter

För att använda dig av dagverksamheten Solbacken behöver du ett biståndsbeslut, det vill säga en handläggare på myndighetsenheten gör en behovsprövning. Hen bedömer också vilken avgift du betalar.

Om du tror att dagverksamheten är något för dig eller för en närstående, är du välkommen att kontakta myndighetsenheten så får du veta mer.

Att ta sig hit

​Det ska vara lätt att ta sig till och från dagverksamheten. Till Solbackens dagverksamhet åker besökare gratis med turbundna färdtjänstbilar. Observera att det inte behövs någon färdtjänstbiljett.
Vill du besöka Träffpunkten Allén så kan du ansöka hos biståndshandläggare för turbundna resor..

Läs Solbackens kvartalsbrevPDF

Senast uppdaterad 26 oktober 2018