Hallonhöjden - ljusgården i entreplanet

Hallonhöjden

Hallonhöjden är ett äldreboende nära Hallonbergens centrum med god stämning och engagerade medarbetare. Här får du stöd och omvårdnad dygnet runt.

Hallonhöjden drivs av Sundbybergs stad i egen regi. På Hallonhöjden finns nyrenoverade och ljusa lägenheter. Du har också tillgång till gemensamma ytor som matsal, vardagsrum, inglasade balkonger, trädgård och en vinterträdgård.

Här kan du delta i aktiviteter eller ta det lugnt. Vi tycker det är viktigt med en meningsfull vardag där aktiviteter, samtal och trivsel är en del i det.

Vi på Hallonhöjden arbetar för att du ska känna dig trygg, känna gemenskap och vara delaktig. Vi värdesätter din åsikt.

Hallonhöjden är till för personer över 66 år. Tre våningar är för personer med somatiska sjukdomar och en våning är för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder hjälp till de som har behov av stöd och omvårdnad dygnet runt.

Aktiviteter

Vi är ett aktivt boende och erbjuder fasta aktiviteter och gymnastik enligt veckoschema. Utöver detta anordnar vi utflykter och underhållning. Vi tycker det är viktigt med traditioner och firar storhelger traditionsenligt. Vi för en dialog med boende kring önskemål av aktiviteter. På helger har vi till exempel önskemusik till kaffet.

Film om Hallonhöjden

Här kan du se en film som presenterar Hallonhöjden (länk till Youtube) Länk till annan webbplats.

Filmen har textning som du kan sätta på och stänga av när filmen är igång.

Personal på Hallonhöjden

Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast i team för att hjälpa dig med det du behöver för att känna dig trygg utifrån dina behov och resurser. Vi tar även emot studenter och elever.

På Hallonhöjden finns även enhetschef, bitr enhetschef, aktivitetsansvarig och en verksamhetssamordnare. Vi har avtal med läkare som besöker boendet varje vecka och finns tillgängliga dygnet runt.

Vi har mångfald i språk och kulturer hos både medarbetare och boende. Utöver svenska talar vi till exempel arabiska, rumänska, italienska och finska.

Mer om personalen på Hallonhöjden

Undersköterskor och vårdbiträden

Våra undersköterskor och vårdbiträden finns på plats dygnet runt. Du som bor här får en ansvarig kontaktperson. Kontaktpersonen erbjuder enskild tid där du/ni bestämmer innehållet.

Sjuksköterskor

Vi har sjuksköterskor på plats under dagtid, måndag till fredag, även röda dagar som infaller på vardagar. Varje våningsplan har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På kvällar, nätter och helger finns det en sjuksköterskejour.

Sjukgymnast och arbetsterapeut

På Hallonhöjden arbetar arbetsterapeut och sjukgymnast på vardagar.

Läkare

Vi har nära samarbete med läkare som kommer en gång i veckan till Hallonhöjden samt finns tillgänglig dygnet runt.

Mat och måltider

På Hallonhöjden serveras frukost, lunch, middag, kvällsfika och mellanmål. Vi erbjuder även nattmål. Lunch och middag levereras ifrån stadens Måltidsservice som finns i samma hus. Maten värms upp i köket på varje våningsplan, där vi även förbereder de tillbehör som ska vara till måltiden, som potatis, ris, pasta och sallad.

Måltiderna är komponerade i samarbete med en dietist. Du väljer mat enligt meny där det finns två olika alternativ till lunch och middag. Måltidsservice erbjuder specialkost.

Hyra, mat och omvårdnadsavgift

Sektorn för välfärd och omsorg i Sundbybergs stad hyr lokalerna av Lokalfastigheter, förhandlar fram hyran med Hyresgästföreningen och är hyresvärd. Hyrorna varierar beroende på lägenheternas storlek.

På äldreboenden i Sundbybergs stad betalar du för:

  • Hyra
  • Omvårdnadsavgift
  • Mat
  • Förbrukningsartiklar (kallas även servicepaket)

El ingår i hyran. För hyran kan du söka statligt bostadstillägg. Din omvårdnadsavgift bestäms av din inkomst. Äldreomsorgens myndighetsenhet räknar ut vilken avgift som gäller för dig.

Läs mer om avgifter i äldreomsorgen under rubriken Relaterat innehåll.

Hyreskontrakt

När du flyttat in får du ditt hyreskontrakt samt en blankett för att ansöka om bostadstillägg, om det är aktuellt. Anledningen till att du får hyreskontraktet efter inflyttning är att inflyttningsdagen ska anges på kontraktet.

Lägenheten och övriga gemensamma ytor

Vi har 56 lägenheter som är cirka 30 kvadratmeter stora. Lägenheterna är fördelade på fyra våningsplan på Lötsjövägen 6. Alla har eget pentry och eget badrum med dusch, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

Fyra lägenheter på varje våningsplan har egen balkong. Till dem finns en intern kö du kan ställa dig i när du har flyttat in.

Varje våningsplan har ett gemensamt vardagsrum med tv samt kök och matsal. På varje våning finns också en stor inglasad balkong.

Kollektivtrafik och parkering

Du når Hallonhöjden enkelt med kollektivtrafik. Hållplats är Hallonbergens centrum för både bussar och tunnelbanans blå linje mot Akalla.

Du som kommer med bil kan parkera på parkeringen utanför Hallonhöjden mot avgift.

Telefonnummer till Hallonhöjdens våningar

Våning 2: 08-706 69 20 (även natt) och 08-706 69 21

Våning 3: 08-706 69 22 (även natt) och 08-706 69 23

Våning 4: 08-706 69 24 (även natt) och 08-706 69 25

Våning 5: 08- 706 69 96 (även natt) och 08-706 69 97

Du hittar hela vår telefonlista under Relaterat innehåll.

Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001:2015.

Bra att veta inför inflyttning

Säng, möbler och inredning

I lägenheten ingår säng och madrass, i övrigt möblerar du med dina egna saker. Du tar med egna lakan, täcken och kuddar till sängen.

Undvik att ta med mattor. De kan öka risken för att du ramlar och vara svåra att ta sig förbi med hjälpmedel som rollator eller rullstol.

Det är viktigt att alla lampor och elartiklar har moderna CE-godkända kontakter.

Passerbricka

För att kunna åka hiss och komma in på Hallonhöjden behöver du en passerbricka som ut hos verksamhetssamordnaren. Även närstående kan få en passerbricka

Rökning

För allas trivsel samt för att minska brandrisken är rökning endast tillåten på anvisade platser utomhus. Bor du i en lägenhet med balkong är rökning tillåten där.

Telefon

Vi har ip-telefoni i fastigheten. Du kan inte flytta med dig vanligt telefonabonnemang, utan behöver ha ip-telefon eller mobil.

Vill du ha internet i rummet beställer du det själv via Sundbybergs stadsnät Länk till annan webbplats..

Tv-licens

Tv-licens med basutbud ingår i hyran. Digitalbox finns i alla lägenheter.

Adressändring

Adressändring gör du till Skatteverket.

Hemförsäkring

Du tecknar själv en hemförsäkring på din nya adress.

Trygghetslarm

Trygghetslarm är installerat i alla lägenheter. Din larmklocka fungerar också som nyckel till din lägenhetsdörr.

Förråd

Det finns källarförråd i fastigheten som du kan få tillgång till vid behov för att förvara det som inte får plats i din lägenhet.

Senast uppdaterad 30 januari 2024