Inomhusbowling på Duvbopark

Duvbopark

Duvbopark är ett tryggt och aktivt äldreboende där du får stöd och omvårdnad dygnet runt.

Duvbopark drivs av Sundbybergs stad. Boendet ligger i ett grönt och lugnt område i Duvbo, cirka en kilometer från Sundbybergs centrum. Här kan du delta i aktiviteter eller njuta av naturen från någon av våra gemensamma balkonger, gröna innergård eller parker i närområdet.

På Duvbopark finns:

  • Fyra våningar med lägenheter för personer över 66 år med somatiska sjukdomar, vilket innebär att man har behov av hjälp dygnet runt på grund av fysiska sjukdomar eller ålder.
  • En våning för personer över 66 år som beviljats korttidsboende.

Personal på Duvbopark

Hos oss arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut i team för att hjälpa dig med det du behöver för att känna dig trygg och ha en meningsfull vardag. Vi har också vaktmästare, aktivitetsledare, kvalitetssamordnare och verksamhetssamordnare samt enhetschef på Duvbopark som är behjälpliga inom olika områden.

Mer om personalen på Duvbopark

Undersköterskor och vårdbiträden

På Duvbopark arbetar undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. Alla våra boende får en ansvarig kontaktperson.

Sjuksköterskor

Vi har sjuksköterskor på plats sju dagar i veckan dagtid. Varje våningsplan har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. På kvällar och nätter finns det en sjuksköterskejour.

Fysioterapeut och arbetsterapeut

På vardagar arbetar fysioterapeut och arbetsterapeut.

Läkare

Läkaren kommer en gång i veckan till Duvbopark och finns alltid tillgänglig dygnet runt.

Aktiviteter

Vi vill skapa ett aktivt boende för äldre och har därför en aktivitetsledare anställd som samordnar och organiserar utflykter, underhållning och olika vardagsaktiviteter.

Vi erbjuder dagliga aktiviteter utifrån boendes önskemål. Populära gruppaktiviteter är bowling, musikquiz, sittgymnastik och gemensam utevistelse med musik och fika. Individuella aktiviteter kan vara att få naglarna målade eller taktil massage i vår egen Salong Duvan. Det är även mycket uppskattat att få en tur runt Lötsjön och Sundbyberg på vår egen cykel.

Vi deltar i ett musikprojekt där ungdomar kommer och musicerar med oss. Vi har också ett samarbete med en förskola samt besök av olika församlingar med gudstjänster.

Vi firar storhelger traditionsenligt och ordnar andra festligheter, allt som går att fira ska firas! Vi anordnar till exempel Balkonglådans dag där vi gemensamt planterar blommor på våra stora gemensamma balkonger.

Bilder från några av våra aktiviteter: bowling, innebandy och cykeltur

Mat och måltider

På Duvbopark serveras frukost, lunch, middag, kvällsfika samt mellanmål. Lunch och middag levereras ifrån stadens Måltidsservice. Maten värms upp i köket på varje våningsplan, där vi även förbereder de tillbehör som ska vara till måltiden, som potatis, ris, pasta och sallad.

Måltiderna är komponerade i samarbete med en dietist. Varje dag erbjuds två olika alternativ till lunch och middag.

Hyra, mat och omvårdnadsavgift

Sektorn för välfärd och omsorg i Sundbybergs stad hyr lokalerna av Lokalfastigheter, förhandlar fram hyran med Hyresgästföreningen och är hyresvärd. Hyrorna varierar beroende på lägenheternas storlek.

På äldreboenden i Sundbybergs stad betalar du för:

  • Hyra
  • Omvårdnadsavgift
  • Mat
  • Förbrukningsartiklar (servicepaket)

El ingår i hyran. För hyran kan du söka statligt bostadstillägg. Din omvårdnadsavgift bestäms av din inkomst. Äldreomsorgens myndighetsenhet räknar ut vilken avgift som gäller för dig.

Hyreskontrakt

När du flyttat in får du ditt hyreskontrakt samt en blankett för att ansöka om bostadstillägg, om det är aktuellt. Anledningen till att du får hyreskontraktet efter inflyttning är att inflyttningsdagen ska anges på kontraktet.

Lägenheten och övriga gemensamma ytor

Vi har 64 lägenheter, alla med eget minikök (trinett) och egen dusch och toalett.

Varje våningsplan har ett gemensamt vardagsrum med tv samt kök och matsal. På varje våning finns också en stor inglasad balkong där vi kan dricka kaffe och ha aktiviteter.

På baksidan av huset finns en stor trädgård där vi till exempel traditionsenligt firar midsommar. I anslutning till trädgården finns en samlingssal som vi använder till aktiviteter som uppträdanden och gudstjänster.

I angränsande byggnad finns fotvård och hårvård.

Kollektivtrafik och parkering

Du når Duvbopark enkelt med kollektivtrafik: Busslinjerna 506 och 512 stannar i anslutning till boendet (hållplats Ekbacken).

Du som kommer med bil kan parkera på parkeringen utanför Duvbopark mot avgift.

Telefonnummer till Duvboparks våningar

Plan 1: 08-706 69 01 (korttidsboende)
Plan 2: 08-706 69 02
Plan 3: 08-706 69 03
Plan 4: 08-706 69 04
Plan 5: 08-706 69 05

Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001:2015.

Bra att veta inför inflyttning

Säng, möbler och inredning

I lägenheten ingår säng och madrass, i övrigt möblerar du med dina egna saker. Du tar med egna lakan, täcken och kuddar till sängen.

Undvik att ta med mattor. De kan öka risken för att du ramlar och vara svåra att ta sig förbi med hjälpmedel som rollator eller rullstol.

Det är viktigt att alla lampor och elartiklar har moderna, godkända kontakter.

Passerbricka

Passerbricka kvitteras vid behov ut hos verksamhetssamordnaren.

Rökning

För allas trivsel samt för att minska brandrisken är rökning endast tillåten på anvisade platser utomhus.

Telefonjack

Telefonjack finns. Anmäl flytt till ditt telefonbolag eller använd mobil.

Tv-licens

Tv-licens med basutbud ingår i hyran.

Adressändring

Adressändring gör du till Skatteverket.

Hemförsäkring

Du tecknar själv en hemförsäkring på din nya adress.

Trygghetslarm

Trygghetslarm är installerat i alla lägenheter.

Senast uppdaterad 27 maj 2024