Entré Ekhöjden

Ekhöjden

Ekhöjden drivs av Forenede Care på uppdrag av Sundbybergs stad. Ekhöjden är inriktat mot personer med demenssjukdom och omfattande omvårdnadsbehov. Här finns 78 lägenheter.

Vård- och omsorgsboendet Ekhöjden ligger vackert på en höjd med utsikt och är omgivet av träd och grönska. Alldeles utanför finns promenadstråk och trevliga trädgårdar med uteplatser. Mitt emot ligger Solvalla och det är cirka två kilometer till Sundbybergs centrum.

Aktiviteter

Vi på Ekhöjden vill att våra boende ska bibehålla sin aktivitetsförmåga och glädje. Vi har därför "Leva Livet inspiratör" som planerar och utför både individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Vi erbjuder gemensamma aktiviteter både utifrån boendes intressen och aktivitetsförmåga samt nya aktiviteter får provas på. Exempel på aktivteter i grupp är promenader, besök på Ekens-spa och Ekens verkstad. Vi anordnar även större gemensamma aktiviteter, exempelvis musikunderhållning, tipspromenader, bio, femkamp och bowling.

Målning

Mat och måltider

På Ekhöjden tillreds frukost av personalen, lunch och middag levereras av Dafgård. Vi erbjuder även nattmål. Maten värms upp i köket på varje våningsplan där även personalen tillreder tillbehör till måltiden. Flera gånger i veckan bakar personalen. Måltiderna skapas genom samverkan med vår dietist. Våra boende kan alltid välja mellan två alternativ till lunch och middag.

Välkommen att kontakta någon av verksamhetscheferna för att boka en visning av boendet.

Senast uppdaterad 10 april 2024