Komet

KOMET är strukturerade gruppträffar för föräldrar som under lång tid upplevt mycket bråk och tjat hemma. Träffarna är för dej som önskar en bättre relation till ditt barn med färre bråk och fler positiva stunder. I en KOMET-grupp får du möjlighet att hitta nya sätt att samspela med och vägleda ditt barn.

Komet förbättrar kommunikationen

Bråk mellan föräldrar och barn är helt naturligt, men mycket bråk kan leda till en negativ spiral som är svår att ta sig ur. I en Kometgrupp får du lära dig nya sätt att samspela med ditt barn, för en bättre relation med mindre bråk. Här träffar du också andra som är i samma situation som du.

Som förälder är du betydelsefull för ditt barn. Du är ditt barns viktigaste förebild. Ibland är det svårt att veta hur man stödjer barnet på bästa sätt. Då kan man behöva diskutera med andra och få vägledning.

Innehåll Komet föräldraträffar

I en Kometgrupp träffas vi elva gånger och berör ett tema varje gång. Varje träff leds av två utbildade gruppledare och varje grupp består av sex till tolv föräldrar.

Du träffar din grupp en gång i veckan, två och en halv timme varje gång. Här får du utbyta erfarenheter, veta vad forskningen säger och öva på nya sätt att bemöta ditt barn. Mellan varje träff tar du med dig praktiska övningar att pröva hemma.

Antal träffar: 11
Varje träff: 2 timmar och 30 minuter

Träff 1-3 - Positiv samvaro

Grunden för att minska tjat och bråk är positiv samvaro. I de första träffarna övar vi på detta och på att vara tydliga som föräldrar.

Träff 4-6 – Det som fungerar

Vi hjälps åt att fokusera på det som motiverar ditt barn och uppmärksammar det positiva. Träff 6 är en individuell träff där vi kan fokusera extra mycket på ditt barns behov.

Träff 7-9 – Sänka volymen

Hur gör du för att välja vilka strider du behöver ta och vilka du kan välja bort.

Träff 10 – Problemlösning

Hur kan du och ditt barn komma överens.

Träff 11 – Framtiden

Avslutning med fokus på hur du ska hålla kvar det du lärt dej.

Hantering av personuppgifter

Sektorn för välfärd och omsorg samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna administrera deltagandet på våra föräldrakurser. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad. Vi sparar dina uppgifter tills dess att kursen avslutats, sedan raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter.

Kurs KOMET föräldraträffar 3–11 år - start 3:e oktober

KOMET är strukturerade gruppträffar för föräldrar som under lång tid upplevt mycket bråk och tjat hemma. Träffarna är för dig som önskar en bättre relation till ditt barn med färre bråk och fler positiva stunder.

I en KOMET-grupp får du möjlighet att hitta nya sätt att samspela med och vägleda ditt barn.

Komet består av tio gruppträffar och en individuell träff. Gruppstorleken är sex till tolv föräldrar. Forskning visar att Komet ger positiva resultat och många föräldrar ser en förändring redan efter några träffar.

Anmälan till Komet:
iKomet - internetbaserad version av Komet (enskilt)

iKomet är en internetbaserad version av KOMET som riktar sig till föräldrar med barn 3-11 år. Kursen består av 7 avsnitt som tar cirka 1-1,5 timmar att gå igenom per gång. Totalt arbetar du som förälder med iKomet under 10 veckor. Avsnitten innehåller information i form av text, filmer och frågor samt övningar och planering för att hjälpa föräldrar i vardagen.

Under kursen har föräldrar kontakt med en behandlare på webben en gång i veckan dessutom ingår 3 fysiska träffar med behandlaren.

Vid frågor ta kontakt med Liisa Himanka 08-706 88 05, liisa.himanka@sundbyberg.se

Anmälan till iKomet:
Senast uppdaterad 5 april 2024