skola, utbildning, granatäpplet, lekplats, gunga, barn

Familjerätt - adoption, faderskap, samarbetssamtal

Behöver du hjälp vid en separation eller en skilsmässa? Vill du fastställa ett faderskap eller ansöka om en adoption? Då kan du vända dig till familjerätten i Solna,Sundbyberg och Ekerö.

Vid en separation kan det vara bra att få prata med någon utomstående och få hjälp med att fokusera på vad som är bäst för barnen. Hos familjerätten kan du och din partner få samarbetssamtal som hjälper er som föräldrar att hitta bra lösningar.

Familjerätten ger även stöd i frågor om faderskap, adoption, vårdnad och umgänge samt avtal och utredning om boende. Vid en skilsmässa kan familjerätten berätta hur en ansökan går till.

Vänd dig till familjerättsverksamheten för Solna, Sundbyberg och Ekerö Länk till annan webbplats. när du vill ha hjälp med:

  • Fastställande av faderskap - när en ogift kvinna eller registrerad partner föder barn måste faderskapet eller föräldraskapet bekräftas.
  • Adoption - när du önskar adoptera ett barn.
  • Separation - när du vid en separation behöver hjälp med att komma överens om vårdnad, boende och umgänge för barnen

Kontakta oss på telefonnummer 08-746 10 00.

​Stöd för barn och ungdomar

Barn kan reagera olika när föräldrar skiljer sig och ibland känna skuld för att föräldrarna inte längre kan bo ihop. Ibland kan det vara svårt för barnet som kanske måste flytta, byta skola eller att behöva bestämma med vem man ska bo och när. Om du känner att ditt barn behöver extra stöd från någon utomstående kan du kontakta skolans elevhälsa där det finns kurator och skolsköterska.

Stöd till adopterade och deras familjer

Sundbyberg samarbetar med Stockholms stad när det gäller verksamhet som rör internationell adoption. På Stockholms stads hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om olika stödverksamheter och annan information som rör internationell adoption.

Senast uppdaterad 14 maj 2021