Infomentor förskola

InfoMentor är vår lärplattform och digitala kommunikationskanal mellan förskola, skola och vårdnadshavare.

Vårdnadshavare med e-legitimation

I Infomentor finns information om ditt barn och därför behöver du en e-legitimation för att logga in. Behöver du skaffa e-legitimation eller vill veta mer läs på www.bankid.com Länk till annan webbplats..

Vårdnadshavare utan e-legitimation

Har du inte har e-legitimation, loggar du in med ett lösenord. Som vårdnadshavare får du då en begränsad tillgång till Infomentor, bland annat vistelsetider, nyheter och kalender.

InfoMentor är en lärplattform där pedagogerna på förskolan kommunicerar med vårdnadshavare kring verksamheten på förskolan i form av nyheter, blogginlägg och kalender.

InfoMentors vårdnadshavarvy kallas InfoMentor Hub. Den finns både som webbsida och som app. Via InfoMentor Hub får du som vårdnadshavare nyheter och information om ditt barns förskola. Här registrerar du frånvaro, bokar utvecklingssamtal och lägger in ditt barns vistelsetider.

Hjälp med InfoMentor

Om du behöver hjälp med InfoMentor kontaktar du personalen på ditt barns förskola.

Frågor och svar om InfoMentor

Här nedan får du svar på den frågor du kan tänkas ha kring Infomentor.

1. Hur får jag inloggningsuppgifter till InfoMentor?

Förskolan ger dig inloggningsuppgifter till InfoMentor, användarnamn och lösenord. Första gången du loggar in uppmanas du att byta lösenord, samt skriva in dina kontaktuppgifter.

2. Hur loggar jag in?

Du kan välja att logga in i InfoMentor via webbläsare på dator eller via appen "InfoMentor Hub" i mobiltelefonen.

Du kan logga in i InfoMentor Hub med användarnamn och lösenord eller e-legitimation.
Första gången du loggar in i InfoMentor rekommenderas du att logga in med de inloggningsuppgifter du fått av ditt barns förskola.

3. Hur skaffar jag e-legitimation?

Du kan antingen använda dig av BankID eller av Freja+, här kan du läsa mer om e-legitimation: https://www.elegitimation.se/ Länk till annan webbplats.

4. Finns InfoMentor som en app?

Ja. Ladda ned appen via App-store eller Google Play och logga in dig med användarnamn och lösenord alternativt BankID via menyvalet ”Andra inloggningssätt.” Genom att använda appen InfoMentor Hub med notifieringar gör att du kan ha full koll på allt som händer på förskolan. En notifiering i appen visas när ny information har publicerats och genom att klicka på respektive notifiering så kommer du till motsvarande plats i InfoMentor Hub. Ha dina inloggningsuppgifter redo och följ instruktionerna för att komma igång

5. Vad gör jag när jag glömt bort mitt användarnamn eller lösenord?

Har du glömt bort ditt lösenord kan du själv begära ett nytt på InfoMentors inloggningssida.
Klicka på ”Nytt lösenord?” och skriv in din e-postadress. Det fungerar dock bara om du har en e-postadress registrerad på ditt konto.

Om du behöver hjälp med inloggningsuppgifter kontaktar du förskolans personal.

6. Jag kan inte logga in, varför?

Se till att ditt användarnamn och lösenord är korrekt skrivet. Systemet är känsligt för gemener och versaler (stora och små bokstäver) både i användarnamn och lösenord. Kontrollera också att du inte har några mellanslag före eller efter sista bokstaven. Mellanslaget tolkas nämligen som en extra bokstav.

Du kan också prova att rensa historiken i din webbläsare.

7. Fungerar InfoMentor i alla enheter?

Ja, den fungerar med alla datorer, läsplattor och mobiltelefoner, bara webbläsaren är uppdaterad till den senaste versionen.

8. Fungerar InfoMentor i alla webbläsare?

Nej, InfoMentor bygger på den senaste tekniken och det innebär att du måste ha den senaste versionen av din webbläsare installerad. Om du inte har den senaste versionen, kommer du att uppmanas att uppdatera så att du kan komma åt all funktionalitet. InfoMentor fungerar inte med Internet Expolorer.

9. Jag får ingen e-post, de fastnar i min skräppost – hur gör jag?

Öppna din mapp för skräppost och ange avsändaren
noreply-se@system.infomentor.se som en betrodd avsändare.

10. Jag har fler än ett barn, hur fungerar det då?

Längst upp på InfoMentor står barnets namn. Klicka eller tryck för att enkelt växla till ditt/dina andra barn. Har du barn i en skola som använder InfoMentor kommer du även att kunna växla till det barnets information på samma ställe.

11. Hur fungerar boxarna?

Funktionerna på startsidan är indelade i olika boxar som ger dig en snabb överblick över all information. Observera att boxarnas antal beror på vilken funktionalitet din förskola har valt att använda och antalet kan därför variera. Klicka eller tryck på en box för att öppna och ta del av innehållet.

12. Vad innehåller boxarna?

Kalender – Här finns en översikt över vad som händer vecka för vecka med information om APT, utflykter och eventuella stängda dagar.

Tidsregistrering – Här registrerar du ditt barns vistelsetider på förskolan. Läs här för ytterligare information kring hur du gör Pdf, 715.3 kB.

Kontaktlista - här finns kontaktuppgifter till barnen på avdelningen. Du kan själv ställa in vilka kontaktuppgifter som ska synas. Du kan skicka e-post till vårdnadshavare och pedagoger på förskolan via kontaktlistan.

Frånvaro – Här registrerar du om ditt barn är frånvarande i dag och eller i morgon, skriv gärna en kommentar om varför barnet är hemma. Registrera frånvaro varje dag ditt barn är hemma.

Information - här visas information som rektor och förskolledning publicerat. Här visas också de nyheter, filer och länkar som förskolan har publicerat.

Dokumentation – i denna box hittar du ditt barns portfolio, här kan förskolan lägga upp bilder och material kring ditt barn.

Blogg – Varje avdelning har en egen blogg där de veckovis skriver om vad som sker i verksamheten.

Utvecklingssamtal – Denna box syns när det finns bokningsbara tider för utvecklingssamtal för ditt barn. När man har bokat en tid så visas den direkt på startsidan. Men det går även att gå in i boxen för att se, ändra eller avboka en bokad tid.

13. Det är tomt i en/flera av boxarna?

Det beror på att skolan inte har lagt in någon information.

14. Hur registrerar jag mitt barns vistelsetid?

Du kan välja att lägga in samma tider för en längre period eller att lägga in olika tider för olika veckor. Följ länken till det bifogade dokumentet för ytterligare info Pdf, 715.3 kB.

15. Hur rapporterar jag frånvaro?

Du kan rapportera frånvaro genom att klicka eller trycka på boxen ”Frånvaro”, och därefter på knappen som heter ”Rapportera frånvaro”. Här kan du rapportera om ditt barn är frånvarande idag och/eller i morgon. Skriv gärna en kommentar.

16. Hur bokar jag utvecklingssamtal via InfoMentor?

Klicka på boxen Utvecklingssamtal. Den syns endast om pedagogerna lagt ut tider som går att boka.

17. Vem ser informationen om mitt barn och mig?

Detaljerad information om ditt barn och dig ses bara av personalen på förskolan. Du bestämmer själv via inställningar vilka kontaktuppgifter du vill dela med andra vårdnadshavare på avdelningen.

18. Är informationen säkert lagrad?

Ja, all information lagras säkert. Informationen skickas krypterad över internet och servrarna som informationen lagras i står i väl bevakade och skyddade driftcentraler. Du kan bidra till att upprätthålla säkerheten genom att använda ett starkt lösenord innehållande tecken, siffror, specialtecken och bokstäver samt att hålla detta lösenord hemligt.

Senast uppdaterad 2 februari 2024