Barn och unga som upplevt våld

Är det något hemma som inte känns bra? Är någon våldsam eller skrämmande? Har någon gjort dig illa? Mår du dåligt i din parrelation?

Du är inte ensam – det  finns hjälp! Vi lyssnar och ger dig det stöd du behöver. Du kan alltid vara anonym när du ringer och har alltid rätt till tolk om du behöver.

Här kan du få hjälp

Om du behöver skydd, råd eller stöd kan du eller någon du känner kontakta socialtjänsten på telefonnummer 08-706 80 00. Be någon du litar på att hjälpa dig att kontakta oss, till exempel någon vuxen i skolan.

Vill du prata eller chatta och kunna vara anonym?

Under rubriken Relaterat innehåll hittar du kontaktuppgifter till olika organisationer som lyssnar på dig, antingen på telefon eller i chat.

För dig som är vuxen och är orolig för ett barn

Om du möter barn som du tror upplever våld, blir utsatta för våld eller på andra sätt inte har det bra är det viktigt att ta det på allvar. Alla vuxna som får kännedom om eller misstänker att barn far illa bör anmäla det till socialtjänsten. Vuxna som möter barn i sitt arbete har skyldighet att anmäla oro till socialtjänsten. Läs om hur du gör på sidan om Oro för barn och unga

Senast uppdaterad 8 januari 2024