Bli ”trygg person” för nyanlända barn och unga

Vi vill att barn och unga som är nya i Sundbyberg ska känna sig trygga. Därför arbetar vi med trygga personer som själva varit nyanlända.

Vem kan bli trygg person?

Vi söker dig som själv kommit som barn eller ungdom till Sverige. Ungdomarna som ska få en trygg person är mellan 13–20 år gamla, så vi vill att du är minst 18 år gammal men fortfarande ganska nära i ålder. Hör av dig till oss om du undrar om du kan vara trygg person!

Vad gör en trygg person?

Som trygg person träffar du ett barn eller en ungdom minst två gånger i månaden. Ni träffas cirka två timmar åt gången och umgås. Ni kan till exempel fika, prata eller göra något som ni båda gillar.

Du får stöd och hjälp från Sundbybergs stads personal. Du går en utbildning med viktig information. Där får du bland annat veta mer om integration, att möte ensamkommande ungdomar och vilka aktiviteter som finns i Sundbyberg.

Hur gör jag om jag vill bli en trygg person?

Fyll i formuläret längst ner på sidan om du vill bli en trygg person. Då hör vi av oss till dig och berättar mer.

När du har skickat in formuläret ska du också beställa ett utdrag ur belastningsregistret. Det behöver alla som ska jobba med barn göra. Du beställer utdraget från Polisen. Du ska visa ditt utdrag för oss innan du kan börja vara en trygg person.

Blankett för att beställa utdrag ur belastningsregistret Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på Polisens webbplats Länk till annan webbplats.

Jag har frågor, vem ska jag prata med?

Om du har frågor kan du kontakta:

Alexandra Wingqvist
E-post: alexandra.wingqvist@svenskakyrkan.se
Telefon/sms: 072-732 95 12

Hantering av personuppgifter

Sektorn för välfärd och omsorg samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna kontakta dig som vill vara en trygg person. Vi behöver också veta vilka språk du pratar och vad du gillar att göra på fritiden så att vi kan matcha dig mot en ungdom.

Uppgifterna kommer endast att hanteras av oss som arbetar i Sundbybergs stad och av Svenska kyrkan. Vi sparar dina uppgifter tills dess att kursen avslutats, sedan raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter.
Senast uppdaterad 24 maj 2024