Ansökan till vuxenutbildning

Här finns instruktioner om hur du ansöker till vuxenutbildning samt loggar in för att se din studieplan.

Ansökningstider 2019

Kursstart

Sista ansökningsdag

7 januari 2019

16 november 2018

11 februari

16 november 2018

18 mars

18 januari

22 april

22 februari

27 maj

5 april

1 juli

10 maj

5 augusti

3 juni

9 september

12 juli

14 oktober

16 augusti

18 november

27 september

Så här ansöker du till en kurs

Här ser du hur det går till att ansöka till kurser. Om du behöver hjälp med att göra en webbansökan är du välkommen till sal 33 på måndagar och torsdagar kl. 14.00-15.30.

OBS! Mellan den 19 april och 30 april kan du inte få hjälp med att göra en webbansökan. Efter 30 april kan du få hjälp igen på samma tider som vanligt.

1. Logga in

För att kunna göra en ansökan behöver du ett mobilt bank-id. Klicka på länken för att komma till inloggningen.

Logga in till ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkbokförd i annan kommun

Om du är folkbokförd i annan kommun än Sundbyberg, skriver du ut din ansökan och lämnar till din hemkommun för ett godkännande. Sen lämnar du din ansökan till oss på Sundbybergs vuxenutbildning.

2. Välj kurser

Läs om de kurser eller yrkesutbildningar som du vill söka. Välj de kurser du vill läsa genom att klicka på "Välj". Du får som mest läsa 300 poäng under 10 veckor.

3. Komplettera med betyg

För att vi ska kunna behandla din ansökan måste du komplettera med dina betyg från tidigare utbildningar. Enklast är om du skannar in dina betyg och bifogar dem i din webbansökan. Du kan också skicka eller lämna kopior till:

Sundbybergs stad
Sundbybergs vuxenutbildning
172 92 Sundbyberg

Om du inte laddar upp dina betyg direkt vid ansökan behöver du komplettera i efterhand. Det ska du göra senast en vecka efter sista ansökningsdatum till kursen. Du kan ladda upp betygen direkt i ansökningssystemet eller skicka dem till:

Sundbybergs stad
Sundbybergs vuxenutbildning
172 92 Sundbyberg

Antagningsbesked

Du kan följa din ansökan i ansökningssystemet under ”Mina kurser”. När du har skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemejl med en beskrivning av hur du gör.

När du blivit antagen till de kurser du sökt får du en kallelse på mejl senast två veckor innan kursen startar. Om vi inte kan erbjuda plats på kursen till alla som sökt, prioriteras den som har kortast tidigare utbildning.

Ofullständig ansökan

Om din ansökan inte är komplett kommer den inte att kunna behandlas. Vilket påverkar dina möjligheter att komma in på de kurser du sökt. Därför är det viktigt att du bifogar dina betyg.

Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta receptionen för information om till exempel förkunskapskrav i olika kurser, hur schemat ska läsas eller testtillfällen. De hjälper också till med ansökningar, intyg, utskrift av betyg och mycket annat.

Ansökan till annan kommun

Du som är bosatt i Sundbyberg och söker utbildning utanför kommunen lämnar in din ansökan till Sundbybergs vuxenutbildning i god tid före sista ansökningsdag, tillsammans med kopior av dina betyg.

Motivera varför du söker just den utbildningen. Det räcker inte med att kursen inte finns i hemkommunen.

Senast uppdaterad 2 april 2019