Tak med solceller.

Solceller

På den här sidan har vi samlat information om hur du går tillväga inför ett beslut om att skaffa solceller – vad som är viktigt att tänka på och vart du kan vända dig för rådgivning.

Genom att installera solceller kan du få lägre elkostnad och du hjälper till att bygga ut förnyelsebara energikällor. Stockholmsregionens höga solinstrålning kan jämföras med städer i centrala Europa. Därför lönar det sig att satsa på solenergi. I Sundbyberg är bygglov för solceller kostnadsfritt.

Resurser för dig som funderar på att skaffa solceller

Energi- och klimatrådgivningen
Kontakta gärna Energi- och klimatrådgivningen om du planerar att installera solceller. De hjälper dig att besvara frågor och utvärdera offerter från leverantörer. Energi- och klimatrådgivningen är en opartisk och kostnadsfri service från Stockholmsregionens kommuner.

Telefon: 08-29 11 29
E-post: info@energiradgivning.se
Webb: energiradgivningen.se Länk till annan webbplats.

Tänk också på att din leverantör av solceller ofta kan hjälpa till med en stor del av processen om den känns krånglig.

Solelportalen

På Solelportalen har Energimyndigheten även samlat all information du behöver, i steg för steg, inför ett beslut om att installera solceller. Exempelvis vilka stöd och intäkter du kan få och hur stor anläggning som passar dig.

Läs mer på Solelportalen.  Länk till annan webbplats.

Behöver jag söka bygglov?

Bygglov för solceller är kostnadsfritt i Sundbyberg. I vissa fall krävs inget bygglov eller anmälan. Kontakta bygglovsenheten om du planerar att montera solceller. E-postadress: btn@sundbyberg.se

Bygglovsenheten i Sundbybergs stad Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad 11 april 2023