Samtalsförmedlande tjänster

Personer med vissa funktionsnedsättningar kan använda sig av samtalsförmedlande tjänster för att kunna genomföra telefonsamtal på likvärdiga villkor som personer som använder vanlig telefoni.

Det finns tre samtalsförmedlande tjänster i Sverige. Det är tjänsterna Texttelefoni.se, Bildtelefoni.net och Teletal. Tjänsterna underlättar för personer med vissa funktionsnedsättningar att ringa och bli uppringda på likvärdiga villkor som andra.

Du kan använda dessa tjänster för att komma i kontakt med kommunen.

Tjänsterna är kostnadsfria.

Texttelefoni.se - samtal mellan tal och text förmedlas

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska mellan text och tal, och på engelska mellan text och tal. En förmedlare med tystnadsplikt deltar för att möjliggöra samtalet.

För dig som skriver din dialog: texttelefon@texttelefoni.se

Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats. eller mobilappen ”Texttelefoni.se” som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

För dig som vill ringa upp någon som skriver sin dialog: 020-600 650.

När du kommer fram till tjänsten meddelar du till vilket telefonnummer eller adress som du vill ringa.

Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri. Mer information hittar du på www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats.

Bildtelefoni.net

Bildtelefoni.net förmedlar samtal med svenskt teckenspråk och svenskt tal. En tolk med tystnadsplikt deltar för att möjliggöra samtalet.

För dig som använder teckenspråk i dialogen: tolk@tolk.sip.nu
Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via www.bildtelefoni.net. Länk till annan webbplats. eller mobilappen ”Bildtelefoni.net” som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

För dig som vill ringa upp någon som använder teckenspråk i dialogen: 020-28 00 20.

När du kommer fram till tjänsten meddelar du till vilket telefonnummer eller adress som du vill ringa.

Bildtelefoni.net har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri. Mer information hittar du på www.bildtelefoni.net Länk till annan webbplats..

Teletal

Teletal gör det möjligt för dig som behöver hjälp och stöd vid telefonsamtal på svenska. En tolk som har tystnadsplikt deltar och ger stöd vid behov. Tolken kan till exempel underlätta att komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att skicka korta minnesanteckningar av vad som sägs.

Teletal når du på 020-22 11 44. Det är samma nummer för alla som vill ringa via Teletal.

Teletal har öppet:

  • Vardagar klockan 7:30 – 20:00
  • Helger: klockan 12:00 – 16:00.

Mer information hittar du på www.teletal.se Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad 25 augusti 2023