UF-Ung företagsamhet

Tillsammans med näringsliv samt stadens gymnasieskolor satsar Sundbybergs stad på att stödja stadens unga entreprenörer.

UF-mässan i Sundbyberg

Sundbybergs unga entreprenörer fick ställa ut och marknadsföra sina produkter på UF-mässan i Ursviks entré den 8 februari.


Många nyfikna besökare under hela eftermiddagen gjorde att de unga entreprenörerna hade fullt upp med att berätta om sina innovativa tankar och idéer kring sina respektive produkter.

Tillställningen rundades av med prisutdelning i fem kategorier. Juryn består av politiker, tjänstepersoner och företagare.

Vinnare i respektive kategori:

  • Årets säljare: Global Sweets UF
  • Årets utställare/monter: SnackPack UF
  • Årets produkt (vara eller tjänst): Club Cleaner UF
  • Årets hållbara företag: Travel Wize UF
  • Årets grafiska profil: ISKIN UF

Unga entreprenörer

För Sundbybergs stad är det viktigt att våra unga entreprenörer ska ha goda förutsättningar för att starta eget företag. Tack vare UF - Ung företagsamhet får våra elever möjlighet att vidareutveckla sitt entreprenörskap. Genom att stimulera elevernas nyfikenhet, självförtroende och kreativitet får de möjlighet och stöttning i att vilja omsätta nya idéer till handling.

Eleverna får möjlighet att driva sin egen idé under ett läsår på gymnasiet. Detta bidrar till sociala och kreativa kompetenser men även elevernas språkliga och kommunikativa förmåga.

Genom konceptet Ung företagsamhet stärks elevernas samarbetsförmåga och de får vara företagsamma och initiativtagande. De får bland annat ta fram en affärsidé, komma överens om företagets olika roller, formulera en affärsplan och skriva en årsredovisning.

Staden har tidigare samarbetat med företagare i Sundbyberg i samband med UF-mässan. Det handlar om bidrag från företag till olika utmärkelser, exempelvis i form av mentorskap och sociala aktiviteter för att hjälpa de unga företagarna vidare på marknaden. Som tack till de företag som bidrar kommer deras varumärken att synas i den kommunikation som staden bedriver i samband med mässan.

Intresserad?

Kontakta Sophie Hylén på 08-706 88 03 alternativt sophie.hylen@sundbyberg.se.

Senast uppdaterad 9 februari 2024