Ekhöjdens äldreboende - nyinvigning

I onsdags var det dags för nyinvigning på Ekhöjdens äldreboende. Konstverk och nytt möblemang har fått piffa upp inredningen och miljön på alla avdelningar.

Det blev invigningstal av fotograf Jan Gunnarsson, Towe Bengtsson (V), äldrenämndens ordförande och Helene Bengtson, sektorsdirektör för Välfärd och omsorg. Sedan följde rundvandring på avdelningarna där Jan Gunnarsson berättade om sina fotografier. Avslutningsvis var det dags för förtäring i form av smörgåstårta, kaffe och bakverk i gemensamma utrymmen på plan 10 med fantastisk utsikt över Solvalla.

– Jag är glad att vi från nämndens sida har prioriterat det här och tillsammans med stadens och Ekhöjdens personal skapat en varm och hemtrevlig miljö för alla som bor och vistas här, säger ToweBengtsson (V), äldrenämndens ordförande. Vi har ett brett samarbete att tacka för den här fina förändringen.

Sundbybergs stad har i samarbete med Jan Gunnarsson som är författare, föreläsare och fotograf fått möjligheten att trycka upp hans naturfotografier på Canvasduk. Det handlar om 12 unika fotografier på de olika våningsplanen och 3 stycken som återkommer på alla plan. Bilderna är från Blidö i Roslagen, Åre i Jämtland, Djurgården i Stockholm och Toscana i Italien.

Inför invigningen har också inredningen uppdaterats i gemensamhetsutrymmena på alla fem boendeplan. Målet var att få en sammanhängande, lugnare och mindre rörig inredning. De möbler och den inredning som gick att återbruka renoverades. En del nya möbler och gardiner köptes också in för att fräscha upp miljön för de äldre.

Läs mer om Ekhöjdens äldreboende här

Senast uppdaterad 19 januari 2024