Allvarlig arbetsplatsolycka Ursvik

Under måndagsmorgonen inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka i Ursvik då en bygghiss med flera personer ombord rasade.

Personerna som var inblandade har avlidit till följd av olyckan. Sundbybergs stad har aktiverat ett kristöd som funnits på plats för att stötta människor som blivit direkt eller indirekt drabbade av händelsen. Polisen utreder händelsen.

– Sundbybergs stad har aktiverat krisstöd för att kunna stötta och hjälpa personer på plats i Ursvik. Det är en oerhört tragisk arbetsplatsolycka som inträffade under måndagsmorgonen. Våra tankar går till de avlidnas familjer, nära och kära i denna svåra stund, säger Peter Schilling, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Staden stoppade i samband med olyckan allt arbete på bygget då det föreligger risk och fara för människors liv och hälsa. Medarbetare som arbetar i anslutning till Ursvik har fått information och erbjudits stöd under måndagen. Kymlingeskolan gick ut med information skyndsamt och erbjuder stöd till elever och medarbetare vid behov.

Staden flaggar på halv stång utanför stadshuset med anledning av den tragiska olyckan.

Sundbybergs stads krisorganisation Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 12 december 2023