Generationer möts i Hallonbergen

I ett samarbete mellan förskolan och äldreomsorgen har förskolebarn kommit till Träffpunkten Hallonbergen för att måla och umgås tillsammans med seniorerna. Det hela resulterar i en konstutställning på Galleri Ung i Hallonbergen centrum, som en del av Hallonbergslyftet.

Inger Sundberg, en av seniorerna är nöjd med utbytet.
– Det här är så inspirerande. Man får nya vinklar, man lär känna barnen. Det är som ett vitaminpiller, av bättre sort, säger Inger.

Det är full rulle bland barnen som mellan att sitta ner och måla behöver röra på sig i Träffpunktens lokaler. De springer och leker därför emellanåt. Seniorerna och personalen fortsätter glatt att prata och måla. Barnen är snart tillbaka för att måla mer.

– Att se den här kreativiteten och mötet mellan äldre och yngre hallonbergsbor skapar någonting väldigt vackert, säger Towe Bengtsson, äldrenämndens ordförande. Det skapar en trygghet för alla i Hallonbergen men också hela Sundbyberg.

Det är barn från Stella Nova förskola i Hallonbergen som kommer till Träffpunkten för att umgås med seniorerna. Det är ett övergripande samarbete mellan generationer där fler aktiviteter ingår som exempelvis måleri och dans.

Konstverken ska nu ställas ut på Galleri Ung i Hallonbergen centrum mellan 15/4 och 15/5.

Senast uppdaterad 17 april 2024