grupp med människor inför inofficiella curling-VM för juniorer i blandade lag

Global curlingturnering i Sundbybergs stad

Idag startade årets inofficiella curling-VM för juniorer i blandade lag, Nordic Junior Curling Tour Mixed Doubles Championships 2024. Turneringen pågår veckan ut med finaler under söndagen. Turneringen hölls för första gången för fyra år sedan, på initiativ av Sundbybergs Curlingklubb.

Totalt nio länder deltar med lag från Skottland, Schweiz, Polen, Tyskland, Norge, Danmark, Kanada, Ukraina och Sverige. Turneringen pågår mellan den 10–14 april.

– Det är mycket roligt att för fjärde gången anordna det inofficiella Junior curling-VM i Mixed Doubles. Det är många skickliga tjejer och killar som möts på banan som vi på Sundbybergs Curlingklubb har fått välkomna till oss och vår hemmahall, säger Stefan Kärnlund, Junioransvarig på Sundbybergs Curlingklubb.

Stefan Bergström (C), kultur- och fritidskommunalråd var på plats och invigde turneringen genom ett tal där han bland annat önskade deltagarna lycka till på deras respektive språk.

– Det är väldigt roligt att Sundbyberg står som värd för en global curlingturnering där säkert många av framtidens stjärnor finns med. Curling har en lång historia i Sundbyberg och bidrar starkt till en meningsfull fritid för båda unga och äldre, säger Stefan Bergström.

Läs mer om turneringen

Nordic Junior Curling Tour Mixed Doubles Championships 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 11 april 2024