Bil med laddare, bild

De första offentliga laddplatserna i Ursvik nu på plats

I dag öppnar Sundbybergs stad ytterligare 12 nya laddplatser för elfordon. Fyra av de nya platserna tillkommer i Ursvik.

De nya laddstolparna har satts i drift och är kopplade till elnätet vid Ursviksvägen 1 samt Ursviks allé 2. Parkeringsplatserna kommer att skyltas om för laddbara fordon inom kort och fordon kan laddas så snart skyltningen är på plats. Det kommer att finnas åtta tillgängliga parkeringsplatser vid Ursviksvägen 1 samt fyra tillgängliga parkeringsplatser för laddbara fordon vid Ursviks allé.

– Som kommun har vi ett ansvar att säkerställa att det är möjligt att ladda sitt fordon i staden, så att ännu fler sundbybergare kan känna sig trygga i att byta ut den fossila bilen mot en laddbar bil. Extra roligt är det att de första offentliga laddplatserna i Ursvik nu är på plats, säger Martin Solberg (MP), ordförande i stadsmiljö- och trafiknämnden.

Detta innebär att Sundbybergs stad numera har totalt 29 laddplatser. Det finns även möjlighet att ladda sina fordon på allmän platsmark vid Starrbäcksgatan 9 samt vid Trädgårdsgatan 26.

Senast uppdaterad 16 februari 2024