UF-mässan - unga entreprenörer ställer ut

Sundbybergs unga entreprenörer fick ställa ut och marknadsföra sina produkter på UF-mässan i Ursviks entré.

Eleverna från Viktor Rydberg gymnasium och S:t Martins gymnasium har jobbat intensivt med sina företagsidéer och affärsplaner sedan i höstas. Under några timmar fick de nu visa upp sina företag och sälja sina produkter i en egen monter.

– En stor eloge till samtliga UF-företagare som ställt ut på dagens mässa, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Många nyfikna besökare under hela eftermiddagen gjorde att de unga entreprenörerna hade fullt upp med att berätta om sina innovativa tankar och idéer kring sina respektive produkter. Även lokalmedia var på plats för ett reportage.

– Det är verkligen viktigt med att unga får tränas i entreprenörskap och jag är så imponerad av alla elevers affärsidéer, driv och företagsamhet, säger Stefan Bergström (C), ordförande i exploaterings- och näringsutskottet.

Tillställningen rundades av med prisutdelning i fem kategorier. Juryn består av politiker, tjänstepersoner och företagare.

Vinnare i respektive kategori:

  • Årets säljare: Global Sweets UF
  • Årets utställare/monter: SnackPack UF
  • Årets produkt (vara eller tjänst): Club Cleaner UF
  • Årets hållbara företag: Travel Wize UF
  • Årets grafiska profil: ISKIN UF

– Det har varit ett svårt men otroligt roligt arbete att utse de fem olika utmärkelserna, avslutar Mattias Boström, juryns ordförande.

Senast uppdaterad 12 februari 2024