Press

Här finns information som främst vänder sig till dig som är journalist; pressmeddelanden, pressbilder, politiker- och nämndregister och annat. Kontakta pressansvarig om du inte kommer i kontakt med den du söker i staden.

För en sammanställning av Sundbybergs stads alla pressmeddelanden, gå till Pressrum, till höger under Relaterat innehåll eller om du använder mobiltelefon, scrolla nedåt.

• 2017-12-19 Sundbyberg och Solna skapar sammanhållet naturreservat Lötsjön och Golfängarna blir naturreservat. Det beslutades i kommunfullmäktige den 18 december. I Solna beslutades samma dag att Råstasjön blir naturreservat, vilket innebär att det blir sammanhållna reservat över de båda sjöarna.
  • 2017-12-19 Arkitektonisk höjd sätter ny prägel på Rissne Stora grönytor ska förädlas och smälta ihop med nya byggnader med 350 bostäder och handelslokaler. Arkitekturen möjliggör att nästan alla bostäder får hörnlägen och ett direkt läge intill tunnelbana och den nya tvärbanan.
  • 2017-12-05 Klart med mer stadsbebyggelse och längre tunnel Sundbybergs stad förlänger stadsbebyggelsen västerut när ytterligare 265 meter järnväg grävs ned i stadskärnan. Det innebär att den fyrspåriga järnvägen kommer att passera stadskärnan i 1,4 kilometer långa tunnlar.
  • 2017-09-06 Ny aktivitetspark där tjejerna tar plats Många gånger blir utomhusanläggningar medvetet eller ej platser som framför allt killar samlas på. I Sundbybergs stad vill man ändra på detta och skapa en plats som tjejer ska trivas på. Lika bra.
  • 2017-08-29 Nya chefer för barn- och utbildning och social- och arbetsmarknad Nya samtidigt. Marie Truedsson är ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen och Helene Bengtson är ny chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sundbybergs stad.
  • 2017-08-22 Ny planchef i Sveriges snabbast växande stad John Reinbrand är ny planchef i Sundbybergs stad som över tid är Sveriges klart snabbast växande stad. Han har tidigare bland annat varit planchef i Knivsta.
  • 2017-06-01 ”Årets byggnad” i Sundbyberg är … Ursvikskolan blev favoriten när medborgarna fick säga sitt: bidraget fick en fjärdedel av rösterna. Priset delades ut på vårmarknaden i Sundbyberg den 31 maj.
  • 2017-05-17 Åtta idékoncept för centrumen i Sundbyberg vidare Centrumen i Hallonbergen, Rissne och Ör i Sundbyberg ska säljas. 18 tävlingsbidrag lämnades in och efter en utvärdering finns åtta idékoncept kvar som nu tävlar om att utveckla centrumen. I oktober förväntas beslut om vilka tre fastighetsaktörer som får uppdragen.
  • 2017-05-17 Sundbyberg är Årets Superkommun – igen!  2015 blev Sundbyberg utsedd till Årets Superkommun, 2016 blev staden tvåa och i år står Sundbyberg överst på prispallen igen.
  • 2017-05-17 Årets byggnad ska utses i Sundbyberg God arkitektur och ett positivt bidrag till en varierad stadsbild är kriterier för Årets byggnad 2017. Det är en ny tävling som Sundbybergs stad arrangerar där medborgarna får rösta fram sin favorit.
  • 2017-03-31 Sundbybergs stad startar nytt bolag för avfall och vatten 1 april övergår den kommunala verksamheten för avfall, vatten och avlopp till ett helägt aktiebolag, Sundbyberg Avfall & Vatten AB. Bolaget får helhetsansvaret för all hantering och drift av vatten, avlopp och avfall. Ett uppdrag är att minimera avfallstransporterna med hjälp av sopsugsanläggningar.
  • 2017-02-28 Myntbetalning i parkeringsautomaterna tas bort Från 1 april försvinner möjligheten att betala med mynt i de flesta av Sundbybergs parkeringsautomater. Vissa automater kommer dock fortsatt att acceptera mynt, men det går endast att betala med 10-kronor. I och med att i princip all kontanthantering försvinner sparar staden cirka 800 000 kronor per år.
  • 2017-02-08 Dags att söka sommarjobb i Sundbybergs stad Nu kan ungdomar som går första eller andra året på gymnasiet söka sommarjobb i Sundbybergs stad eller via staden på olika företag. Nytt för i år är att sommarjobben förlängs till tre veckor och att jobbsökande ungdomar får stöd i att skriva jobbansökningar. Ansökningsförfarandet börjar 16 februari.
  • 2017-02-03 Alla fritidsgårdar hbtq-certifieras i Sundbyberg En gemensam värdegrund har arbetats fram i fritidsgårdarna och nu blir de även hbtq-certifierade. Ett ”gårdskort” blir kvittot på att man uppträder enligt värdegrunden.
  • 2017-02-02 Sveriges största parkourhall öppnar i Sundbyberg  4 februari slår Sundbybergs stad tillsammans med parkourföreningen Street mentality upp dörrarna till Sveriges största parkourhall. Lokalen är 900 kvm, har åtta meters takhöjd och inrymmer portabla hinder, ett uppblåsbart voltgolv och en enorm skumgummigrop.

Senast uppdaterad 4 oktober 2017