Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för socionomer

Du som läser till socionom på Socialhögskolan i Stockholm har nu möjlighet att bli trainee hos oss. För att bli trainee behöver du först göra din VFU här. Sök VFU hos oss senast 30 september 2017!

Sara och Sitapha berättar hur det var att göra VFU i Sundbyberg:

Sara:

Guld värt att komma hit och få prova på olika områden

"Jag visste inte vad jag ville göra, därför var det guld värt att komma hit. Jag kunde bara haka på om jag var intresserad av något.

Jag är intresserad av samhällsfrågor, men upptäckte att jag gillar det administrativa framför datorn också. Jag gillar att skriva journaler! Det var bra att det fanns kollegor i alla åldrar, unga och erfarna, män och kvinnor. Äldre kollegor har så mycket att lära oss!"

Sitapha:

Jag fick en riktigt bra introduktion och det känns tryggt att bli bra bemött

"Jag fick en riktigt bra introduktion. Praktiken var jättebra och grunden till att jag kommit in så bra i jobbet.

Jag fick delta i arbetet från första dagen och se hur verkligheten ser ut. Alla kollegorna bemötte mig väldigt bra, det ger trygghet att bli bra bemött, att veta att de är beredda att hjälpa dig och att de tror på dig. Jag vill ha mer kunskap om hur myndigheter jobbar och hur folk verkligen har det, det ger nya perspektiv. Socionom är ett brett yrke som kan bidra till förändring i människors liv!"

Sök VFU

Mejla din intresseanmälan senast 30 september 2017. Berätta varför du vill göra din VFU i Sundbybergs stad och bifoga din CV.

Vi kontaktar dig för ett möte någon gång i oktober. I slutet av oktober får du besked om du får göra din VFU hos oss.

Hjälpte informationen på sidan dig?


Tack för att du hjälper oss!

Senast uppdaterad 22 augusti 2017