Till dig som blev svensk medborgare 2023

Den 6 juni firas den svenska nationaldagen med en stor fest på Golfängarna i Sundbyberg. Under nationaldagen vill vi fira våra nya svenska medborgare med en ceremoni på stora scenen. Eftersom du har blivit svensk medborgare under 2023 vill vi bjuda in dig till ceremonin där du kommer att få ta
emot ett diplom.

Tid: 6 juni, kl 14.50
(Obs samling senast klockan 14.20! Kommer du senare kan
du inte vara med på ceremonin.)

Plats: Stora scenen, Golfängarna, vid Lötsjön.

Medföljande familj, släkt och vänner är varmt välkomna att se och följa cermonin från publikytan framför scen.

Ett medborgarskap som grundas på samhörighet

Medborgarskapet representerar det formella medlemskapet i det svenska samhället och är en grund för demokratin.Det svenska medborgarskapet är ett rättsligt förhållande mellan medborgaren och staten som medför friheter, rättigheter och skyldigheter för båda parter.

Medborgarskapet förenar alla medborgare, utgör en grund för folkstyrelsen och står för samhörighet med Sverige.

Hantering av personuppgifter

Vi samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna anordna ceremonin för nya svenska medborgare. Uppgifterna kommer bara att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad. Vi sparar dina uppgifter tills dess att nationaldagsfirandet är avslutat, sedan raderar vi dem.

Du har rätt att när som helst att ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta webbredaktionen@sundbyberg.se. Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka personuppgifter om dig eller att begära rättelse, överföring, radering eller begränsningar v dina personuppgifter. Du har även rätt att inge klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten, IMY om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter

Sista anmälningsdag är den 5 maj klockan 23.30.


Jag vill få mitt diplom:  * (obligatorisk)
Jag vill få mitt diplom:




Senast uppdaterad 9 april 2024