Kulturskolan och Biblioteket i Hallonbergen: Gemensam satsning på barnens fritid

Under våren 2024 inleddes ett samarbete mellan Kulturskolan och Biblioteket i Hallonbergen. Syftet med samarbetet är att öka det kostnadsfria aktivitetsutbudet för barn i Hallonbergen. Inom projektet har två nya aktiviteter, Sagodans och Musik i kubik, introducerats på Biblioteket i Hallonbergen med ledare från Kulturskolan.

Initiativet är en del av projektet Hallonbergslyftet, som bland annat syftar till att erbjuda en meningsfull fritid för barn och ungdomar i området.

- Det är väldigt roligt att se hur många barn som har deltagit i aktiviteterna genom samarbetet med vår grannverksamhet, Biblioteket i Hallonbergen. Genom detta initiativ kan vi inte bara erbjuda roliga och meningsfulla upplevelser, utan även bidra till att skapa en levande och stimulerande miljö för barn i staden, säger Johanna Klingfors, Kulturskolechef.

Aktiviteterna har mötts med en betydande efterfrågan från deltagare, lördagarna har blivit uppskattade och är välbesökta.

- Biblioteket är en öppen och dynamisk mötesplats. Vad kan då bli bättre än att fylla den med barn som sjunger och dansar? Vi är på biblioteket är mycket glada över samarbetet med Kulturskolan, säger Henrika Åström, Bibliotekschef.

Senast uppdaterad 17 april 2024