Stjärnjouren för tjejer och transpersoner

Har du det jobbigt i skolan eller med kompisar? Har någon utsatt dig för våld av något slag eller andra övergrepp? Då kan du som ung tjej eller transperson kontakta Stjärnjouren i Sundbyberg.

Stjärnjouren är Sundbybergs trans- och tjejjour. Vi finns för att peppa och stötta dig som är ung och definierar dig som tjej eller transperson. Till Stjärnjouren kan du vända dig med frågor om vad som helst. Det kan handla om allt från att det är jobbigt i skolan till att du, eller någon av dina kompisar, utsatts för sexuellt våld av något slag. Du får alltid vara anonym. Du kan både ringa till och chatta med Stjärnjouren.

Om du som hör av dig behöver professionell hjälp har Stjärnjouren kunskaper och kontakter för att slussa dig rätt. Stjärnjouren kan även stötta dig vid kontakter med myndigheter. De som arbetar på Stjärnjouren lyssnar på dig och de har tystnadsplikt. 

Om Stjärnjouren

Stjärnjouren är en ideell, feministisk organisation som startade 2003. Stjärnjouren stöttar och stärker unga tjejer och transpersoner mellan 13 och 25 år genom en kontaktjour och genom att ordna olika sorters aktiviteter. Stjärnjouren håller också föreläsningar och workshoppar på skolor i Sundbyberg. Föreläsningarna kan handla om till exempel sex, normer, våld och unga personers hälsa.   

Senast uppdaterad 2 maj 2022