Grannsamverkan

Grannsamverkan är en metod för att motarbeta brottsligheten och öka tryggheten i ett bostadsområde. Genom nyfikenhet och engagemang kan grannar tillsammans bryta igenom den anonymitet som inbrott, stölder och skadegörelse sker i skydd av.

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.

Här kan du läsa mer om grannsamverkan: Polisen om grannsamverkanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson hos Polisen för grannsamverkan är: kerstin-e.malm@polisen.se

Bostadsinbrott

Varje år sker tusentals bostadsinbrott i Sverige. Att förhindra brott och öka tryggheten på ett effektivt och framgångsrikt sätt kräver ett helhetstänkande med många dimensioner. På Polisens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får du råd om hur du kan förebygga bostadsinbrott. I foldern "Utan tillfälle - inget brott"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får du veta mer om hur du kan tänka kring lås, larm och andra säkerhetsprodukter.

Polisen tipsar om att du bör göra en inventarieförteckning. I den framgår de uppgifter som polisen behöver för att kunna eftersöka vem som är ägare till återfunnet gods. Den är också till hjälp vid kontakt med försäkringsbolagen. Här finns en inventarieförteckninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för nedladdning.

Senast uppdaterad 20 mars 2018