Grannsamverkan

Grannsamverkan är en metod för att motarbeta brottsligheten och öka tryggheten i ett bostadsområde. Genom nyfikenhet och engagemang kan grannar tillsammans bryta igenom den anonymitet som inbrott, stölder och skadegörelse sker i skydd av.

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.

Här kan du läsa mer om grannsamverkan: Polisen om grannsamverkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson hos Polisen för grannsamverkan är: kerstin-e.malm@polisen.se

Bostadsinbrott

Varje år sker tusentals bostadsinbrott i Sverige. Att förhindra brott och öka tryggheten på ett effektivt och framgångsrikt sätt kräver ett helhetstänkande med många dimensioner. På Polisens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du råd om hur du kan förebygga bostadsinbrott.

Polisen tipsar om att du bör göra en inventarieförteckning. I den framgår de uppgifter som polisen behöver för att kunna eftersöka vem som är ägare till återfunnet gods. Den är också till hjälp vid kontakt med försäkringsbolagen. Här finns en inventarieförteckning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för nedladdning.

Senast uppdaterad 14 december 2020