Kompis Sundbyberg

Är du nyanländ Sundbybergsbo och vill hitta en svensktalande kompis? Bor du i Sundbyberg och vill bli kompis med en nyanländ person? Kom med i Kompis Sundbyberg!

Kompis Sundbyberg innebär att nyanlända Sundbybergsbor som vill träffa en svensktalande vän matchas ihop med en kompis/kompisfamilj som bor i Sundbyberg, utifrån bland annat ålder och intressen. Ni träffas sedan under enkla former, kanske fikar på ett kafé, promenerar eller träffas i lekparken med barnen.

Det går i första hand ut på att umgås och ha roligt tillsammans i en jämlik relation. Det handlar inte om att vara förmyndare åt någon annan eller om att kunna ställa krav på hjälp och stöd från den andre. Poängen är att lära känna varandra över kulturgränserna, lära sig av varandras erfarenheter och kanske hitta en vän för livet. Projektet vänder sig till personer över 18 år eller föräldrar med barn.

Så här går det till

OBS! Just nu kan vi tyvärr inte ta emot fler anmälningar!

  1. Du anmäler ditt intresse i formuläret.
  2. Vi ringer upp dig och berättar mer om Kompis Sundbyberg och ställer kanske några frågor.
  3. Vi försöker göra en bra matchning i första hand utifrån ålder, intressen och önskemål. Det kan ibland ta lång tid att matchas ihop med en kompis, på grund av ojämn fördelning i anmälningarna.
  4. Vi hittar en tid tillsammans med dig och din blivande kompis för ett första möte hos oss på Kompis Sundbyberg.
  5. Under mötet med oss bestämmer ni tid för att träffas igen, på egen hand. Därefter bestämmer ni om ni vill fortsätta ses eller om ni vill avsluta kontakten.
  6. Målet är att ni ska ses minst 4 timmar per månad i minst 4 månader.
  7. Vi kommer också att bjuda in till gemensamma träffar med Kompis Sundbyberg, för de som vill.

Bakgrund

Kompis Sundbyberg drivs av Sundbybergs stad, i samverkan med frivilligorganisationen Tillsammans Sundbyberg. Initiativet syftar till att stärka gemenskapen och integrationen i Sundbyberg och motverka rasism, främlingsfientlighet och isolering.

Senast uppdaterad 16 december 2019