Trygghetsringning

Vi söker Dig som känner behov av extra trygghet i vardagen och saknar daglig kontakt med anhörig/hemtjänst. Trygghetsringningen, som är kostnadsfri, startades för ett år sedan för boende i Sundbyberg.

Öppet hus

23 november 15:00-17:00

på Träffpunkten Allén, Vasagatan 9

Vill du som senior ha mer trygghet i vardagen

Louise Bergwall, samordnare för Sundbybergs stads Trygghetsringning berättar om verksamheten.

Vad kan man göra för att minska fallolyckorna?
Sofia Biderholt, legitimerad arbetsterapeut från Säker senior ger handfasta tips hur man minskar risken för fallolyckor.

Vi bjuder på gratis fika
Välkomna!

Träffpunkten Allén 08-7068369

När du ansluter dig till Trygghetsringningen ringer du varje dag före klockan 12.00 till en telefonsvarare, där du anger ditt namn. Efter klockan 12.00 avlyssnas telefonsvararen och ditt namn bockas av. Om du inte ringt och lämnat meddelande ringer vi upp för att stämma av att du mår bra. Får vi inget svar ringer vi till en av de kontaktpersoner du har angett vid anmälan.

Om du avser att resa bort meddelar du detta på telefonsvararen.

Bli kund

Bli kund genom att kontakta Louise Bergwall alternativt fyll i intresseanmälan, se högerspalten.


Vi söker volontärer

Är du intresserad och vill hjälpa de ensamma äldre att få en tryggare tillvaro är du välkommen att höra av dig. Uppdraget som volontär schemaläggs i möjligaste mån efter dina önskemål.

Uppdraget går ut på att lyssna av telefonsvararen 1 gång per dag och notera att alla kunder ringt in. Vi beräknar att avlyssningen tar cirka 20 minuter per tillfälle. Uppdraget är tänkt att skötas hemifrån, givet att du har tillgång till telefon och dator. Alternativt kan uppdraget skötas på Träffpunkten Allén, Vasagatan 9. Som avlyssnare erbjuds du social gemenskap med andra avlyssnare vid gemensamma möten, utbildning och trevliga tillställningar.

Om du har frågor kontakta Louise Bergwall, kontaktuppgifter och intresseanmälan finns i högerspalten.

Sundbybergs trygghetsringning drivs ideellt i samarbete med Sundbybergs stad, föreningar, organisationer och privatpersoner. Basen finns på Träffpunkten Allén.Senast uppdaterad 7 november 2017