Man som håller i mobiltelefon och hämtkaffe. Foto: Mostphotos

Trygghetsringning

Trygghetsringningen är till för dig som känner behov av extra trygghet i vardagen och saknar daglig kontakt med anhöriga eller hemtjänst. Trygghetsringningen är kostnadsfri.

När du ansluter dig till Trygghetsringningen ringer du varje dag före klockan 12.00 till en telefonsvarare, där du anger ditt namn. Efter klockan 12.00 avlyssnas telefonsvararen och ditt namn bockas av. Om du inte ringt och lämnat meddelande ringer vi upp för att stämma av att du mår bra. Får vi inget svar ringer vi till en av de kontaktpersoner du har angett vid anmälan.

Om du avser att resa bort meddelar du detta på telefonsvararen.

Bli kund

Bli kund genom att kontakta Louise Bergwall alternativt fyll i intresseanmälan.

Hör en av våra kunder berätta om varför hon är ansluten:

Vi söker volontärer

Är du intresserad och vill hjälpa de ensamma äldre att få en tryggare tillvaro är du välkommen att höra av dig. Uppdraget som volontär schemaläggs i möjligaste mån efter dina önskemål.

Uppdraget går ut på att lyssna av telefonsvararen 1 gång per dag och notera att alla kunder ringt in. Vi beräknar att avlyssningen tar cirka 20 minuter per tillfälle. Uppdraget är tänkt att skötas hemifrån, givet att du har tillgång till telefon och dator. Alternativt kan uppdraget skötas på Träffpunkten Allén, Vasagatan 9. Som avlyssnare erbjuds du social gemenskap med andra avlyssnare vid gemensamma möten, utbildning och trevliga tillställningar.

Om du har frågor kontakta Louise Bergwall.

Sundbybergs trygghetsringning drivs ideellt i samarbete med Sundbybergs stad, föreningar, organisationer och privatpersoner. Basen finns på Träffpunkten Allén.

Senast uppdaterad 25 maj 2022