Träffpunkten Hallonbergen. Foto: Fredrik Hjerling

Träffpunkten Hallonbergen

Sundbyberg har träffpunkter för dig över 65 år. Här kan du delta i aktiviteter som stimulerar både kropp och själ som dans, gymnastik, måleri med mera. Alla aktiviteter bidrar till en social samvaro och härliga bekantskaper.

Träffpunkterna startar aktiviteter utomhus 1 juni

Äntligen har vi möjligheten att aktivera oss tillsammans igen! Just nu känns det extra viktigt att vi gör det vi kan för att bibehålla en god hälsa. Men med detta sagt måste vi se till att detta sker på ett säkert sätt i den tid som är.

Utomhusaktiviteterna kommer att pågå hela sommaren med varierande utbud. Ordinarie verksamhet inomhus på träffpunkterna håller fortsatt stängt!

Covid-19 – vad gäller

Allt deltagande sker på egen risk och eget ansvar. Det är viktigt att du är symptomfri och visar hänsyn och håller avstånd med 2 meter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förväntar oss att du som deltagare gör detsamma.

Max 7 deltagare per aktivitet – anmälan via telefon

Under denna period inför vi platsbokning för deltagande vid Träffpunktens aktiviteter. Anmälan sker i dagsläget via telefon. På grund av att vi behöver begränsa deltagarantalet så kommer vi att införa en reservlista. Vi kontaktar dig som står på listan om plats blir ledig.

Telefontider för anmälan/avbokning:

Måndag–fredag klockan 8.00–9.00 och 15.00–16.00
Anmälan: 08-706 83 69
Avbokning: 08-706 83 69
OBS! Avbokning minst 24 timmar innan aktiviteten startar.

Samtliga aktiviteter kommer att hållas utomhus

Vid regnväder kan aktiviteten komma att ställas in, men vi kommer alltid finnas på plats och erbjuder i så fall en annan aktivitet som är mer lämpad för väderleken.

Plats för aktivitet: Tuvanparken

Samtliga aktiviteter utgår från Tuvanparken i centrala Sundbyberg. I parken finns toalett tillgänglig för en avgift på 5 kronor.

Adress Tuvanparken:

Trädgårdsgatan 30, 172 38 Sundbyberg

Adress för färdtjänst till Tuvanparken:

Hamngatan 18 B, 172 38 Sundbyberg

Karta med vägbeskrivning från Träffpunkten Allén till TuvanparkenPDF

Kläder och utrustning

Oömma kläder rekommenderas samt ett par behagliga skor. En vattenflaska kan vara bra att ta med. Vid stavgångsaktiviteten: ta med egna stavar. I övrigt står träffpunkterna för utrustningen.

Aktivitetsschema för kommande vecka

Veckoprogram utomhus vecka 28, 7-10 juli 2020PDF

Veckoprogram utomhus vecka 29, 14-17 juli 2020PDF

Ordinarie verksamhet vid träffpunkterna håller stängt!

Träffpunkten Allén och Träffpunkten Hallonbergen har tillfälligt stängt från den 16 mars 2020 för att begränsa smittspridningen av det nya coronaviruset.

Vi kan inte säga i nuläget när vi öppnar igen. Informationen på den här sidan uppdateras löpande.

Du som är senior kan ringa träffpunkterna i stället. Du når oss på telefon 08-706 83 69 (Allén) eller 08-706 67 94 (Hallonbergen). Om vi inte svarar, tala in ett meddelande så ringer vi upp. Vi kan prata en stund eller hjälpa dig att hitta rätt stöd.

Du kan också anmäla dig till vår e-postlista där vi kommer att göra utskick under stängningen och när vi öppnar igen. Skriv då till någon av de här adresserna:

fanny.backmanbuchar@sundbyberg.se

christin.blomqvist@sundbyberg.se

Varför stänger träffpunkterna under en period?

Anledning till den tillfälliga stängningen av verksamheterna är att Folkhälsomyndigheten höjt risknivån till ”mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige” för nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19. Stängningen är till för att minska risken för smittspridning.

Vi beklagar om stängningen orsakar problem och hoppas kunna hälsa alla besökare välkomna tillbaka snart igen.

Har du frågor? Ring oss!

Du når oss på telefon 08-706 83 69 (Allén) eller 08-706 67 94 (Hallonbergen).

Senast uppdaterad 8 juli 2020