Hälsoprojekt 65+ 2023

Hälsoprojektet 65+ är ett projekt i samarbete med Gymnastik- och idrottshögskolan. Syftet är att inspirera Sundbybergs seniorer till motion och ett aktivt liv.

Så här går det till

Projektet sker under ledning av kunniga studenter på hälsopromotionsprogrammet vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Projektet inleds med hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, rörlighet, balans, funktionell förmåga och upplevd hälsa. Testerna utförs av studenterna under ledning av lärare och läkare på GIH:s testlabb på Lidingövägen 1, Stockholm. Därefter kommer du under 8 veckor erbjudas träning i grupp två gånger i veckan på träffpunkten i Hallonbergen.

Träningen pågår måndagar och onsdagar under mars och april 2023 med start V.11. Träningen kommer att anpassas till gruppens nivå och deltagarnas hälsotillstånd. Som avslutning på träningsperioden kommer du som deltagare att genomgå hälsotesterna igen för att mäta din hälsostatus.

Anmäl dig

Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Antalet platser är begränsade och för att vara med behöver du:

  • Vara boende i Sundbyberg
  • Vara 65 år eller äldre
  • Anmäla dig.

Perioden för anmälan är stängd, senast datum för anmälan var 27 januari. Vi kontaktar de som är antagna via telefon i början av februari. Vid anmälan godkänner du Sundbybergs stads hantering av personuppgifter.

Covid-19
Sundbybergs stad följer de allmänna rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten vilket innebär att ändringar i genomförandet av Hälsoprojektet 2023 kan bli aktuella.

Frågor?

Har du frågor kring projektet kan du med fördel mejla till traffpunkterna@sundbyberg.se eller ring till träffpunkterna på telefon: 08-706 83 69

Senast uppdaterad 30 januari 2023