Yrkesintroduktion

S:t Martins gymnasium

Nytt för nästa läsår är att vi startar hela grupper yrkesintroduktion mot Bygg och anläggning, Förskola, Personbil och service och Äldreomsorg. I ett nära samarbete med arbetsplatser i Sundbybergs kommun kommer du att få en utbildning som till viss del är verksamhetsförlagd (praktik).
På våra övriga yrkesprogram har vi enstaka platser yrkesintroduktion. Läs mer här.

Från och med förra årets gymnasieantagning, läsåret 2019/2020, kan elever inte längre välja till inriktningarna Måleri, Snickeri och Textil.
Det finns fortfarande enstaka platser till årskurs 3 på Textil design.

Nuvarande elever på berörda program kommer att fullfölja sin utbildning.

Övriga inriktningar och program kommer att fortsätta som vanligt på S:t Martins gymnasium.

Vinnare måleri-sm 2018

Stockholms läns bästa designelever

Stockholms bästa designelever, Joel och Yuxin, går på S:t Martins gymnasium. En bronspeng i den nationella designtävlingen Young Designer Competition nyligen är bevis på det.

 Filmen om S:t Martins gymnasiums yrkesprogram

Här kan du se våra fina lokaler och träffa alla trevliga elever.

Yrkesprogram

Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet. Ett nära samarbete med de olika branscherna och 15 veckors praktik under din gymnasietid ger stor chans till jobb efter gymnasiet.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen vänder sig till elever som saknar behörighet till de nationella programmen i gymnasieskolan. Syftet är att förbereda eleverna till annan gymnasieutbildning eller arbete

Senast uppdaterad 6 februari 2020