Tillfällen som berör - medarbetare berättar

Ibland händer något speciellt på jobbet, något som berör lite extra. Här delar våra medarbetare med sig av sina berättelser.

Hur tänker tjejer egentligen?

”En gång fick jag en fråga som jag faktiskt har skrivit ner för att den var så bra”. Hallonbergens bibliotek är ett bibliotek dit det kommer människor i alla åldrar med alla slags frågor, säger bibliotekarien Johan Rahm.

Mammas änglar

”De skrev ett jättefint brev till oss, att vi är änglar, vi tog hand om deras mamma”. Helen Woldeab Goytom jobbar som vårdbiträde och berättar om ett speciellt minne.

Jambo Jambo

”Det var eleverna som valde att vi skulle ha den här låten som skolans signaturmelodi”. Skvadronskolan har sedan 13 år tillbaka en egen låt, berättar Adhimabo Nyadwe, fritidsledare.

Luciatåget

”Där fick vi till ett ganska bra möte”. Dan Attlerud, som arbetar som lärare, delar med sig av en luciamorgon på äldreboendet som gav eleverna nya perspektiv

Drömmen om Neapel

Johan Rahm, bibliotekarie, berättar om ett killgäng som brukar träffas i Hallonbergens bibliotek. Träffarna mynnade så småningom, med Johans hjälp, ut i att Ungdomsstyrelsen beviljade EU-medel för ett ungdomsutbyte mellan Hallonbergen och Neapel.

Musiken i filmerna är skapad av Dan Attlerud, låtskrivare och lärare på Lilla Alby skola.

Senast uppdaterad 26 juni 2017