Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för socionomer

Du som läser till socionom på Socialhögskolan i Stockholm har möjlighet att göra din VFU hos Sundbybergs stad. Sök VFU hos oss senast 1 oktober om du vill göra VFU under vårterminen 2021.

Sök VFU

Mejla din intresseanmälan till vfusocionom@sundbyberg.se senast 1 oktober för att söka VFU inför vårterminen 2021. Berätta varför du vill göra din VFU i Sundbybergs stad och bifoga din CV.

Du som söker kommer att kallas till en intervju under oktober. I slutet av månaden får du besked om du får en plats.

Vi presenterar VFU och traineeprogram på Socialhögskolan den 4 februari.

Trainee

Om du har gjort din VFU hos Sundbybergs stad har du också möjlighet att söka ett traineejobb. Då arbetar du ungefär en dag i veckan medan du fortsätter dina studier.

Traineejobb för socionomer

Två tidigare VFU-studenter berättar

Sara: Guld värt att komma hit och få prova på olika områden

"Jag visste inte vad jag ville göra, därför var det guld värt att komma hit. Jag kunde bara haka på om jag var intresserad av något.

Jag är intresserad av samhällsfrågor, men upptäckte att jag gillar det administrativa framför datorn också. Jag gillar att skriva journaler! Det var bra att det fanns kollegor i alla åldrar, unga och erfarna, män och kvinnor. Äldre kollegor har så mycket att lära oss!"

Sitapha: Jag fick en riktigt bra introduktion och det känns tryggt att bli bra bemött

"Jag fick en riktigt bra introduktion. Praktiken var jättebra och grunden till att jag kommit in så bra i jobbet.

Jag fick delta i arbetet från första dagen och se hur verkligheten ser ut. Alla kollegorna bemötte mig väldigt bra, det ger trygghet att bli bra bemött, att veta att de är beredda att hjälpa dig och att de tror på dig. Jag vill ha mer kunskap om hur myndigheter jobbar och hur folk verkligen har det, det ger nya perspektiv. Socionom är ett brett yrke som kan bidra till förändring i människors liv!"

Senast uppdaterad 8 september 2020