El Sistema – en del av Kulturskolan

El Sistema är en global rörelse som handlar om att främja mänsklig, social och kulturell utveckling genom musik.

Corona/covid-19

Här kan du läsa aktuell information om vad som gäller för stadens kultur- och fritidsverksamhet. Länk till annan webbplats.

Förskoleklass, åk 1 och åk 2

På Grönkullaskolan i Rissne får elever från förskoleklasser upp till årskurs 2 möjlighet att delta i El Sistema. Två till tre dagar i veckan är det gruppundervisning i fiol, cello, sång och rytmik med lärare från Kulturskolan. En kväll i veckan, på onsdagar, välkomnas eleverna med sina familjer till VänsDay – en familjeträff för musik och social samvaro.

5-åringar

Från och med hösten 2020 erbjuds El Sistema även till alla 5-åringar som går i förskola i Rissne. En gång i veckan träffas barnen för att sjunga, dansa och spela med en rytmiklärare från Kulturskolan tillsammans med förskolans personal. Ett par gånger per läsår välkomnas också barnen tillsammans med sina familjer till VänsDay – en familjeträff med musik och social samvaro.

Konserter

El Sistema gör regelbundet konserter i kommunen och samarbetar bland annat med bostadsbolaget Förvaltaren, Grönkullaskolan och Sundbybergs orkesterförening.

Har du frågor eller vill veta mer om El Sistema i Sundbybergs kommun? Kontakta: Johanna Österling Brunström, Johanna.osterlingbrunstrom@sundbyberg.se

Senast uppdaterad 29 september 2021