Aggregat – en del av Kulturskolan

Aggregat är Sundbybergs stads kulturverksamhet för dig som är 15–25 år. Här finns ateljéer, keramikverkstad, danssalar, digitala mediarummet, musikstudio, replokal och scener. Du kan vara nyfiken, nybörjare eller proffs när du kommer till oss. Vi stöttar dig i att uttrycka din kreativitet. Det är gratis att vara på Aggregat, men visst material får du köpa till självkostnadspris.

Öppen verksamhet med bokning

Aggregat har öppet måndag–torsdag klockan 15.00–21.00 och vissa fredagar, men du behöver boka ditt besök i förväg. Då kan du vara här och jobba självständigt, men även få hjälp och handledning av våra kulturproducenter som har olika specialkompetenser. Vill du ha stöd inom just ditt intresseområde? – kontakta oss för att få veta vilken dag du kan få extra hjälp.

Vi har också kurser regelbundet. Under den tiden är lokalen stängd för övriga besökare.

Det är gratis att vara här och att låna vår utrustning. Material som till exempel lera, färg och tyg köper du för självkostnadspris.

Dans

Vi har två danssalar som du kan boka (se telefonnummer uppe till höger på sidan) när du vill repa med din dansgrupp eller träna själv. Du har också möjlighet att arrangera ett eget dansevent.

Musik

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att göra musik hos oss. Här kan du spela in musik i studio, repa med band och DJ:a. Du kan också komma till oss om du vill arrangera en egen spelning.

  • Musikstudion är utrustad med mjukvaruprogrammen Logic Pro X, Reason och Maschine Studio. Här kan du spela in med mikrofon, producera och mixa låtar. För dig som behöver hjälp eller saknar förkunskaper finns introduktion och handledning.Prata med personalen så hjälper vi dig.

  • I den fullt utrustade Replokalen kan du boka tid för att repa med ditt band. Här kan du även spela in med ditt band med utrustning från musikstudion.

  • DJ-utrustning. Vi har både vinylspelare och digital DJ-kontroller för dig som vill lära dig att DJ:a, spela in ett mixtape eller öva inför en spelning.

Film och mediaproduktion

Lab1 är namnet på vårt mediarum för film, foto och media. Här har vi utrustning för dig som är intresserad av att arbeta med foto, video, animation, 3D, livestream eller podcast. Du kan skapa eget innehåll, själv eller tillsammans med andra.

I medialabbet får du tillgång till kameror, greenscreen, mikrofoner, ljus, stop-motion och en dator med massor av program. Här finns även ett piano och Aggregats DJ-utrustning. För dig som saknar förkunskaper finns introduktion och handledning. Prata med personalen så hjälper vi dig.

Måleri, teckning, screentryck och skulptur

I vår stora ateljé får du tillgång till flera olika material, tekniker och redskap. Du kan bland annat teckna, måla och screentrycka. Visst material köper du till ett självkostnadspris. Varje termin håller vi i kurser och workshoppar i olika tekniker.

Keramik

I vår fullt utrustade keramikverkstad kan du både hålla på med skulptur och dreja kaffekoppar. I verkstaden jobbar vi med stengodslera som du köper här hos oss till självkostnadspris. Du behöver ringa och boka ditt pass i förväg (se telefonnummer uppe till höger på sidan).

Om du inte har jobbat med lera tidigare, är vårt tips att du kommer hit en dag när en kulturproducent med specialkompetens inom keramik finns på plats. Ring oss och kolla vilka dagar det gäller. Varje termin hålls även en grundkurs i keramik.

Textil och sömnad

I vår välutrustade syateljé har du plats att designa dina egna kläder, sy, sticka, virka, brodera eller kanske göra en cosplay-dräkt. Här finns ett stort höj- och sänkbart mönsterbord, fyra symaskiner och två overlock-maskiner.

Tyger och annat material finns att köpa till självkostnadspris. Vi har också ett lager med gratis secondhand-kläder/tyger som du kan använda för att göra en remake – bra både för miljön och kreativiteten!

Kurser och workshopar

Vi ordnar regelbundet kurser i lokalerna. Under den tiden är lokalen stängd för övriga besökare.


Arrangemang – Aggregat LIVE

Aggregat live ger dig möjlighet att skapa arrangemang. Det kan vara allt från en konsert, dancebattle, eller en modevisning.
Läs mer om vad du kan göra på Aggregat live.

Fredagsfunk

Fredagsfunk är en skapande verksamhet för dig med olika former av funktionsvariationer och som behöver extra stöd i en mindre grupp. Fredagsfunk är öppet för dig som är 13–25 år.
Läs mer om Fredagsfunk.

Projekt och samarbeten

På Aggregat har vi ofta olika projekt och samarbeten på gång. Är du representant för en skola, kulturaktör eller ungdomsverksamhet och vill samarbeta med oss? Eller vill du komma på ett studiebesök? Kontakta i så fall Hanna Gustafsson, verksamhetsansvarig, hanna.gustafsson@sundbyberg.se

HBTQ-certifiering

Sektorn för kultur och fritid är HBTQ-certifierad.
Läs mer om vår HBTQ-certifiering här.

Senast uppdaterad 5 april 2022