Kulturskolan

Bild och form, Dansstudion, Musikskolan och Teaterstudion är delar av Sundbybergs Kulturskola som erbjuder kurser för barn och unga boende i Sundbyberg och Solna. Vi har kurser i musik, teater, bild och form samt cirkus. Kulturskolan rymmer även Aggregat, El Sistema och Galleri UNG.

Kulturskolans åtgärder på grund av Covid-19

Sundbybergs stad fortsätter att följa händelseutvecklingen kring coronasituationen noga och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det gällande förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer gör att vi hittar nya sätt att ge våra deltagare möjlighet att ha föreställningar, konserter, utställningar etc. Vi har tagit fram nya maxantal för hur många som kan vistas samtidigt i våra lokaler för att kunna hålla avstånd.

För gruppverksamhet som exempelvis orkester, dans och teater jobbar vi kontinuerligt på att hitta lösningar som innebär att bedriva verksamheten på ett sätt så att vi kan begränsa eventuell smittspridning.

Detta kan komma att innebära att vi byter lokaler eller rent av anläggning, liksom tider för genomförande. Vi gör allt vi kan för att tillgodose att alla deltagare får ta del av en bra verksamhet som följer de aktuella rekommendationerna.

Terminskurser

Kulturskolan har terminskurser för barn och unga 2–19 år. Kurserna är utformade så att både nybörjare och vana utövare ska få roliga och lärorika lektioner hos oss.

Aggregat

Aggregat är en öppen kulturverksamhet för åldersgruppen 15–25 år.
Läs mer om Aggregat.

El Sistema

El Sistema är musikundervisning och orkesterspel för barn som går på Grönkullaskolan. Läs mer om El Sistema.

Galleri UNG

Galleri UNG är ett konstgalleri och utställningslokal för konstnärer mellan 0 och 25 år. Läs mer om Galleri UNG.

Större delen av Kulturskolans verksamheter bedrivs måndag–söndag på Kulturcentrum i Hallonbergen C, men undervisning sker även i lokaler i stadens grundskolor och på Allaktivitetshuset. 

Välkommen till Kulturskolan!

HBTQ-certifiering

Kultur- och fritidsförvaltningen är HBTQ-certifierad. Läs mer.

Senast uppdaterad 8 juni 2020