Kulturskolan

Upptäck nya intressen eller utveckla dem du redan har! Kulturskolans breda utbud av kurser riktar sig till alla i åldern 4–19 år som bor i Sundbyberg eller Solna. Om det finns platser kvar är även barn från andra kommuner välkomna. Kurserna passar både nybörjare och dig som har varit med ett tag. Välj bland kurser i bild och form, dans, musik, teater, textil och design eller cirkus. Kulturskolan rymmer även verksamheterna Aggregat, El Sistema och Galleri UNG.

De flesta av Kulturskolans verksamheter bedrivs måndag–söndag på Kulturcentrum i Hallonbergen Centrum, Länk till annan webbplats. men undervisning sker även i stadens grundskolor, på Milot i Ursvik och på Allaktivitetshuset i centrala Sundbyberg Länk till annan webbplats..

Här kan du se en film från Kulturskolan Sundbyberg:

Terminskurser

Lovaktiviteter

Under höst-, sport- och sommarloven ordnar vi också kortkurser och dagkollo.

Aggregat

Aggregat är en öppen kulturverksamhet med drop-in för dig som är 15–25 år. Läs mer om Aggregat.

El Sistema

El Sistema är musikundervisning och orkesterspel för barn som går på Grönkullaskolan. Läs mer om El Sistema.

Galleri UNG

Här kan du som är 0–25 år ställa ut din konst. Kontakta oss om du vill visa dina verk! Jobbar du inom en verksamhet som vill lyfta fram ungas kreativitet och åsikter? Hör av dig! Information om aktuella utställningar och aktiviteter hittar du här. Länk till annan webbplats.

HBTQ-certifiering

Sektorn för kultur och fritid är HBTQ-certifierad.
Läs mer om vår HBTQ-certifiering här.

Senast uppdaterad 5 april 2022