Galleri UNG 

Galleri UNG är ett barn- och ungdomsgalleri som ska inspirera, motivera, främja och synliggöra ungas kreativitet i Sundbyberg.

Är du en ung konstnär i ålder 0–25 år och vill ställa ut din konst? Eller jobbar du inom en verksamhet som vill lyfta fram ungas kreativitet och åsikter? Hör gärna av dig till oss!

Tidigare utställningar

Space is the place

Visades 17 maj–3 juni

Hur kan man måla och spraya rymden? Får den plats i en ballong, eller går den att fånga i en kikare? Vad eller vem är en stjärna?

Kulturamas bild- och formelever i årskurs 8 ställer ut målningar, skulpturer och installationer utifrån temat Rymden/Justin Bieber. De visar även väggskulpturer och tredimensionella kollage som de gjort på uppdrag av Odenplans Ungdomsmottagning. Utifrån tanken att ungdomsmottagningens besökare ska mötas av konst som skapats av ungdomar i samma ålder och som kanske funderar på samma saker. Till exempel hamburgare, tamponger, sex och alla känslorna.

Pressure

Visades 20 april–11 maj 2022  

Konststudenterna Astrid Norling, Frida Kronholm, Moltas Hansson, David Zardini, Lisa Wilson och Herman Jibreus ställer ut konstgrafik i olika tekniker och fanzines. Utställningens titel Pressure (tryck) har en medveten mångbottnad betydelse. Ordet “Pressure” syftar till trycksaker, grafik och det tryckta ordets historiska utveckling. Från ett annat perspektiv syftar titeln till ett upplevt tryck i samhället, ett krav som inte alltid vägleder till välmående.

Utställningsaffisch
Senast uppdaterad 7 juni 2022