Teaterstudio

Vill du spela teater? Då är du välkommen till Sundbybergs Teaterstudio. Vi erbjuder kurser i dramalek och teater i olika nivåer för barn och ungdomar.

Drama är en konstnärlig och pedagogisk arbetsform där lekar, gruppövningar, improvisationer, rollspel och olika teaterformer ingår. Eleven får använda hela sin kropp, sin röst och alla sina sinnen samtidigt som hon eller han tränar för livet. Drama utvecklar människan och teatern utvecklar rollen – vi arbetar med båda.

Improvisation och scenframträdande

Teaterstudion, som finns på Kulturcentrum i Hallonbergen centrum anordnar teaterkurser för barn och ungdomar mellan 8 och 20 år.

Här får du skådespelarträning, roliga kvällar med kompisar i din ålder och på sikt får du även vara med i en pjäs som spelas upp för publik. Kurserna/grupperna är indelade efter ålder och pågår under minst ett läsår.

I de yngre åldrarna fokuserar vi på lek, samarbete, improvisation och hur man förmedlar en berättelse med rösten och kroppen. I de äldre åldrarna arbetar vi mer med scenframställning, analys av text och roll samt improvisation, samtidigt som du får vara med att ta ansvar för scenografi, kostym och smink.

Teaterstudion anordnar också aktiviteter under sport- och höstlov.

Senast uppdaterad 14 januari 2019