Gitarr, elgitarr och elbas

Musikskolan erbjuder kurser i gitarr, elgitarr och elbas.

Gitarr

Du får lära dig att kompa sånger och spela melodier. Du lär dig noter, tabulatur, ackord och att spela efter gehör. Undervisningen sker både i grupp och enskilt och för att delta bör du vara mellan 9–20 år.

Vi utgår från både elevens/elevernas egna musikaliska intresse och låtar som läraren väljer. Om eleven vill finns det möjlighet att spela på de konserter som musikskolan anordnar flera gånger per år.

Elgitarr

Rock-, pop- och jazzlåtar, ackord, gitarrsolon och klassiska riff. Undervisningen sker till största delen på gehör. För dig som har kommit lite längre i sitt spel går vi även igenom notläsning och harmonilära.

Elbas

​Grundinstrumentet i all rock- och popmusik. Spelar man ackord på elbas? Hur spelar basisten i hårdrockslåtar? Kan man spela hiphop på bas? Allt detta går vi igenom, och när du har lärt dig spela lite mer och vill bli ännu bättre kikar vi även på notläsning.

Mandolin eller banjo

Ett nybörjarinstrument eller något för gitarristen som vill bredda sitt kunnande och lära sig fler musikstilar.​

Om du är intresserad av att spela i ensemble eller orkester finns ett flertal för gitarr, elgitarr och elbas. Både renodlade gitarrensembler och ensembler/orkestrar med blandade instrument.

Läs mer om Ensembler/orkestrar

Senast uppdaterad 4 januari 2018