Film och digital bild

På Aggregat finns stöd för dig som är intresserad av digital bild, grafisk design eller att göra en egen film. Här får du tips och hjälp av vår personal samt möjlighet att låna datorer och kameror.

Är du film- och bildintresserad? Kom till Aggregat! Här kan du jobba med digital bild och grafisk form samt animerad film. Du kan få feedback på dina idéer och hjälp med digital bildbearbetning. Ibland anordnar vi dessutom filmworkshoppar.

Digital bild och grafisk design

I Ateljé 2 har vi två datorer för utlåning till dig som vill jobba i Photoshop, InDesign eller Illustrator. Du kan också låna en dator om du behöver använda internet, skriva ut ett arbete eller kanske göra en kul affisch.

Animera film med Stop motion

Gillar du att göra eller är nyfiken på att prova att göra animerad film? På Aggregat arbetar vi med en teknik som kallas Stop motion – en teknik som lurar ögat att "döda" föremål rör sig. Till detta behövs en filmkamera eller videokamera med enbildstagning. Det går även att använda en digital stillbildskamera. På Aggregat får du tillgång till kamera och en animationsbox. Kom förbi och prata med personalen om du vill sätta igång ett eget filmprojekt.

Senast uppdaterad 17 januari 2019